søndag 1. november 2009

Happy Halloween ~ with awful witches and scary ninjas;9)


I går var det årets skumlaste kveld!! Med hekser, ninjaer, mannen med ljåen, Frankestein og kven veit kva anna!!


Det vert planlagt, styla og kledd ut etter alle kunstens reglar....
Det er femte året mine to går knask eller knep-runde, og fyrste gang dei ikkje går i lag. Fredrik gjekk med nokre vener frå klassen sin, og Rakel gjekk med vener frå si klasse. Litt rart når minstesnuppa no har blitt så stor og skal ordne opp sjølv...

Ho har vore med på dette frå ho var tre år, tidlig ~ I know ~ Men ho har alltidt gått hakk i hæl på broren, og snill og omsorgsfull som han er så har han gjerne tatt henne med seg...
Det første året hadde ho ei kort karriere, ut døra hos Linn Mari, der var dei ei superskummel heks og ho hylte så dei sannsynlegvis kunne høyre henne nesten til Volda;9)
Dermed vart ho att hos Irene og meg....Det vi ikkje vistte var at Fredrik og Linn Mari hadde tatt med korga hennar og forklart at ho ikkje var med fordi ho vart så redd, og folk hadde villig fyllt opp korga hennar ~ O`lykke!!

Men etter det året har ho vore 100 % med, og ho elskar det!!
Eg tenker som så at vi kan like det eller ei, og meine kva vi vil om både amerikanske og unorske tradisjonar, men faktum er at julebukken som alle elskar å samanlikne med er ein importert tradisjon og~frå Irland;9)

Eg trur nok at vi må godta det faktum at dagens generasjon veks opp med Halloween, og for dei vert det ein naturleg innlemming i norske tradisjonar som dei igjen vil vidareføre til sine barn...Og folkens, det er no litt koseleg og når gatene fyllast med søte små hekser, ninjas, mannen med ljåen, batman og ellers alt dei måtte finne på å kle seg ut som, ringer på dørene og seier så fryktinngytande dei kan: "Knask eller knep":0)
Medan våre håpefulle var ute, nytta vi anledninga til å besøke eit vennepar som er nybakte forledre, det er jo så deilig å kose med desse små.

Ungane kom opp dit når dei var ferdige, og det er vel ikkje så mange på tre veker som kan skryte på seg sånt skummelt selskap??
Ha ein fortreffeleg søndag alle saman:0)

6 kommentarer:

Skautrollet sa...

Skumle unger... Det var noen på besøk her også. Ha en fin uke og en fortsatt fin søndagskveld.

Guttemamma sa...

Det er jo sånn det er når en har storesøsken,da eldstemann var 5 var det da virkelig ikke aktuelt å gå...og jeg var helt oppgitt over at småfolk fikk gå...for å si det sånn ,sønn nr. 3 har gått noen år alt:-)

Viola sa...

Mange flotte bilder du har tat her, de er flott sminket må jeg si! Nei, vi voksne er jo ikke vokst opp med Halloween, så det er vel ymse meninger.. Men de som vokser opp med det i dag, blir nok Halloween like vanlig som julenissen eller julebukken ja.. Og Santa Maria.. Jeg hørte at Halloween var litt misforstått i Norge, i forhold til USA.. Når folk har utelampene slått av, betyr det at de ikke ønsker besøk og at det må respekteres. De som har utelampene tent, vil ha besøk. Dette i USA. Det finnes nok eksempler på at noen blir hvenaktige om de ikke får godteri og gjør ugjerninger. Det er nok det folk misliker. Men i USA var det litt annerldedes.. Så la oss håpe at Halloween adopterer den "snille typen" :) fremover. Bildene dine er helt fantastiske! Lenge siden jeg har vært her inne nå! Håper du har det bra! Klem! :)

Mormor sa...

Riktig noen skumle typer det der :-). Ny skikker kommer, og andre forsvinner nesten. Ikke en gang julenissen selv. er så norsk som vil gjerne vil tro.
Barn har i alle tider hatt moro av å kle seg ut. Det er vel ikke så stor forskjell fra julebukken egentlig. Jeg må si jeg ble mektig imponert over storebror, som tok seg bryet med å ta med korga til lillesøster. Fantastisk !

Evami sa...

SÅ utrolig flotte de var på fredag Line:) Ingen knask eller knep runder p åoss,men gresskar på trappa*3 + godterier som vi enda har igjen av,for det var lite unger ute og gikk!
SÅ søt Fredrik var med lillesøstra si da:) regner med at de på deres vei smelta hetl den gangen over den omsorgsfulle storebroren:)
Jeg liker HAlloween jeg,koselig å ha noe å se fram til når dte er så mørkt,og vi har aldri hatt noen tradisjon med julebukk!
Klem Eva

Tina sa...

So fine dei va! Og virkelig flott sminke! :)