tirsdag 11. januar 2011

Nyttårsløfter!!

Eg innrømmer det her og no...eg er ikkje den type person som har så veldig mykje til overs for nyttårsløfter!!!


Løfter som gjerne er inngått i alkoholrus og ubetenksomheitas ånd!! Løfter som er brotne før det er gått to veker, og som ein då har dårleg samvet for resten av året...nei dette er ikkje noko for meg...er vel for mykje realist til å ha sansen for denne skikken;o)


Men eg har likevel to ting på tapetet for det nye året...ikkje nyttårsløfter...heller ein omlegging av kvardagen!!
Ein:
Å planlegge middagane betre. Helst ha vekeplanar og handle inn i litt stort ein gong for veka...ikkje kvar*dag*handlinga som helst resulterer i at ein kjem ut att med altfor mykje unødigheiter!!


Eg har funne meg ei søt tavle for formålet, som er behørig opphengt på veggen:o) Vi er allereie godt i gang planlegginga, og ungane er storfornøgde med å kunne sjå kva vi skal ha til middag dagen etter. Rett nok må det seiast at det ikkje alltidt er like populært kva som skal hamne på bordet...Men gevinsten har blitt at då gjer dei seg ferdig med surmulinga kvelden før, og så slepp vi den og dei evinnelege diskusjonane om kva som er godt/ikkje godt og kva dei vil ha/ikkje ha under matlagingsprosessen og ved middagsbordet. No opplever vi og at dei har fått tenke seg så lenge om at dei(les:helst Rakel) smakar på mat dei tidlegare berre har grene på nasa av!!


Eit anna gode for Fredrik sin del er at han no opplever større forutsigbarheit i kvardagen sin. Han er eit middagmenneske og har alltidt spurt kva vi skal ha til middag i morgon i det han svel unna siste bit av dagens middag. Tidlegare har svaret ofte vore: "Det veit eg ikkje enno", medan no har eg det klart og kan svare umiddelbart. Dette er han nøgd med, og slepp no å bruke tankeverksemd på kva neste dags meny skal bestå av...han kan heller konsentrere seg om viktigare ting:o)


Lesarar som har fulgt meg lenge, har nok gjerne lagt merke til at eg no skriv svært lite om Fredrik si diagnose og kvardagsmeistring. Grunnen til dette er at mange frå lokalsamfunnet har funne fram til bloggen min, og eg ynskjer ikkje at han skal kunne høyre att det har stått om han på bloggen i forhold til hans AD/HD-diagnose. Det er no ein gong slik i verden at nokre foreldre fortel meir til ungane sine enn andre foreldre, og slik eksponering ynskjer eg ikkje at nokon av borna mine skal verte utsett for.
Ellers vert det fortløpande lagt ut oppskrifter i matbloggen.Bloggen veks og får stadig nye lesarar og merksemd. Eg har hatt to innlegg i lesernes VG, noko som var veldig moro å få førespurnad om:o) Eg har og komt med i lista over norske matbloggar på matoppskrift.org/matbloggere/. Dette er og veldig kjekt, det viser jo at ein klarer å formidle mat på ein god måte!!
Ta gjerne turen innom du og:o)


TO:
Eg har inngått avtale med meg sjølv om å trene meir! Både for å finne tilbake til tidlegare tiders form, og for å få meir overskot i kvardagen:o) No går eg på trening to kveldar i veka, så sant eg ikkje har seinvakt. 
Neste veke startar kommunen opp prosjektet FRISK OG AKTIV. Då får vi som er tilsette i kommunen tilbod om å trene to dagar i veka, mot ei treningsavgift på 900 kr i året/75 kr mnd.
Eit kjempegodt tilbod som eg verkeleg har tenkt å benytte meg av:o)


SÅNN!! No er det sagt høgt, og så håpar eg at eg klarar å halde dette:O)

10 kommentarer:

Trollkåno sa...

Godt nytt år!
Ikkje verst med slike nytårsløfter........
Det med planlegging av middag har eg prøvd, men berre for meg sjølv.
Bonden vil nemleg ikkje vete kva me skal ha til middag neste dag...men det er ok, det.
Trene meir burde eg absolutt gjort, eg òg....
Lukke til og ha ein god dag!

Fjordheim sa...

Ja det var viktige og gode nyttårsmål. Jeg har i perioder hatt ukemenyer for middagsmat. Veldig greit. Ikke minst når det gjelder innkjøp.
Så flott at det også er til hjelp for Fredrik. Ikke noe er bedre enn det. Fryktelig dumt at andres unger skal være et tema ved feks middagsbordene rundt om, men jeg hører mange steder at det blir snakket om ting som ikke andre faktisk har noe med. Lurt å være litt besvist på det.
Lykke til med treningen. Har vært på trening i dag. Skulle ønske kommunen her også hadde kommet med tilbud om billig trening. For det koster litt, men er virkelig verdt det.
Ønsker deg en fortsatt god dag :)

Miriam ツ sa...

Nå var det lenge siden jeg hadde vært innom her ser jeg. Hatt det travelt det siste halvåret så har ikke blitt mye besøk/legge igjen spor, men skal bli flinkere til det :)

Sånn tavle/plan har jeg også lenge tenkt på å anskaffe. Er så lei nå av å handle nesten hver dag. Mat er svndyrt så et av mine forsett er å bli flinkere til å planlegge ukas måltider for å spare penger :)

Godt nyttår til deg og dine :)

Alexia sa...

Fint jeg fant bloggen din da! Tror vi har mye av de samme problemene- eller utfordringene heter det! Skal innom her igjen!

Malys krok sa...

Hei Line! Dette høres flott ut! Og særlig når det er til hjelp for de som trenger det! Ønsker deg lykke til med alt du gjør i 2011! -Margit-

Turid sa...

Hei Line og godt nyttår!
Ikke dumt med nyttårsløfter;) Eller man kan kalle det hva man vil;)
Jeg var klink edru da jeg skrev mine planer for det nye året:)))

Gode planer og god planlegging er lurt, både når en skal handle og stelle godt med seg selv! LYKKE TIL!

Klem fra meg;)

Einy sa...

Det kan være bra å sette seg nokre mål for det nye året, enten ein kallar det nyttårsløfter eller noko anna!
Dine mål er iallefall veldig bra!
Det er smart å planlegge middagar litt fram i tid...det blir nok ein økonomisk gevinst ut av det og om dykk får til å storhandle ein gong i veka framfor småhandling kvar dag.

Eg kan godt forstå at du ikkje vil skrive så mykje om Fredrik si diagnose i bloggen...dumt om han får høyre om det på ein negativ måte.

Matbloggen din blomstrar!!
Bra jobba :)

Klem

Turid sa...

Tusen takk for trøsteklem og fine ord Line! Det varmer!

KLEM

Evelyn sa...

Hei Line :)

det var flotte nyttårsløfte du har og nyttårsløfte som er oppnåeleg har du nå ser jeg...Takk for hilsninger inne på min blogg og på facebook.. setter stor pris på det:)

Skjønner godt det med at du ikke vill snakke / skrive så mye om han her i bloggen din.. for det er ikke noe kjekt å få høre slikt gjennom andre barn.. og det er nå heller ikke alt en kan skrive om på bloggen da...Har jo fått litt av problemet med Adhd i fam. her i huset.. da min datter har den diagnosen.. Og det med forutsigbarehet er noe som jeg så absolutt kjenne igjen..

Har foresten vært innom matbloggen din noen ganger og har skrevet / kopiert noen av oppskriftene derifra.. en flott blogg.

Så flink du er til å planlegge.. er greit å planlegge for en hel uke syns jeg også.. det gir oversiktlighet og man sparer også penger på det har jeg funnet ut.. driver litt selv også jeg..

Oii for et flott tiltak igjennom komunen da.. dette motiverer nå folk til å trene når de får slike gunstige avtaler.

Så flink du er til å trene da.. husk ikke stress med treningen.. la det bli en del av hverdagen for da blir det mye mere gøy. For det er det treningen skal være.. gøy og ikke bare pes og stress...

Ha ei flott helg videre:):)

Klem fra Evelyn

Viola sa...

Hei, ja her har du sannelig lagd avtaler med deg selv, flott! Jeg har heller aldri skjønt meg på nyttårsforsetter, det fungerer ikke for meg.. Men - jeg har bestemt meg for at jeg skal gå mer på tur.. :)
Trimme er bra for helsa!

Tror jeg må ta meg en tur på de matbloggene og titte etterpå.. ;)

Nei, på nett skal man aldri legge ut for mye.. Det er ok for vennene man følger her på bloggen, men en må ikke glemme at dbloggen kan leses av mange, mange flere.. som vi ikke ser..

Det er flotte barn du har, riktig så kjekke! :)

Og for noen fine bilder du har nedover her! Spesielt likte jeg det isbildet med sola!! Nydelig, rett og slett!!

Klem fra meg! :)