onsdag 10. juni 2009

Mammas skatt og Pappas apekatt fyller år!!


Kl 15.35 den 10.06.2002 kom ei nydelig lita jente til verden på Førde sentralsjukehus. Underet var 3 268 gram og ein gyllen halvmeter lang:0)
Vegen fram til denne fødselen var lang og tornete, men Mamma og Pappa gløymte alt dette i det øyeblikket du kom og vi fekk helse på deg for fyrste gang....
Var på jordmorkontroll i det eg passerte veke 32. Brith sa då at dersom noko skjedde no, så fekk eg vere i Førde. Om natta kjente eg ei stund på ein del ubehag. Sto opp kl. 02.00 sidan "kynnarane" var såpass ubehagelege.... Etter ei stund gjekk det opp for meg at dette var merkverdig regelmessig, og dermed slo sjokket inn over meg med full tyngde...Dette var rier....
Vekte Frode som var noko fortumla...Ringde føden og fekk beskjed om å komme raskt....Vanskeleg å få tak i nokon, men fekk omsider svar hos Tante Anita, Fredrik kunne komme opp der...
Kom på sjukehuset og det vart fastslått at dette verkeleg var rier. Fekk lungemodningssprøyte nr 1, og stoppande drypp vart hengt opp... Hadde ca 1 cm opning, det roa seg etterkvart ned, og fødselen vart stoppa!!

Eg hadde ein veldig kraftig reaksjon på dryppet, og det vart avslutta før tida. Dei valgte og å ikkje gi meg tbl fram til termin pga dette. Fekk reise heim etter tre dagar!!
Dei neste vekene vart tunge med stadige rier og mange turar på føden...Fødselen kom aldri i gang, og vi var jo takknemlege for all den ekstra tida ho fekk i magen...Men slitsomt var det for heile familien med stadige falske alarmar....
Søndag 9 juni kl. 11.00 gjekk vatnet, og vi reiste på sjukehuset att...
Timane gjekk, men ingen rier viste seg....Mandag den 10 vart eg sett på kur, og då tok det ikkje mange sekunda før riene var i gang. Var oppe og gjekk litt, og dermed vart det full dramatikk...Fosterlyden forsvant heilt, og legane vart tilkalla i lag med anestesien... Men så kom fosterlyden att heldigvis...Etter det fekk eg ikkje bevege meg, og kunne kun ligge på høgre side...Ingen smertestillande, likar å ha kontroll...Etter 4,5 time kom lisje skatten vår ut i rekordfart, jordmora trudde mest ikkje sine eigne auge...Rekna med at dette ville ta lenger tid!!
Spurte kva det vart, og sjukepleiarstudenten som var med svarte at det var ein gutt..Det stemmer ikkje tenkte eg, hadde heile tida hatt ei sterk kjensle av at dette var ei jente...Så høyrde eg at jordmora sa at det var ei flott jente, og eg huskar at eg svarte at det var det eg visste, no kom jenta mi:0)
Navnet hadde ho fått tre mnd tidlegare: Rakel....
Vi valgte og å legge til Kristine, som er ei oppattkalling etter Pappa som heitte Knut!!
Det morosame då var at eg fekk vete at Kristine har vore brukt som mellomnavn i fem generasjonar på Mamma si side!!
Invitasjonar er laga og vart utsendt for ei veke sidan...Bordkorta er i boks, koppar, fat og godteposar likeså...Idag står kaka for tur, og i morgon entrar 18 glade barn heimen:0)

GRATULERER MED DAGEN RAKEL KRISTINE!!
Mammas skatt og Pappas apekatt...

16 kommentarer:

Brit sa...

Gratulerer med dagen til godjenta!
Hun fikk en dramatisk start, men det var godt at det gikk bra.
Kos dere i dag, alle sammen!
Ha en fin dag1:-)

eie sa...

jEG VIL OGSÅ FÅ GRATULERE rAKEL kRISTINE MED DAGEN.dU FÅR KOSE DEG MED DINE GJESTER I DAG DA.dET ER EN STUND SIDEN JEG BLOGGET NÅ,FÅR SE OM JEG FÅR LITT BEDRE TID NÅ SOM JEG BLIR HJEMME EN STUND.øNSKER EN FORTSATT FIN UKE.
hILSEN Å KLEM FRA MEG.
ps.sER AT pcEN MIN FUSKER MED BOKSTAVENE IGJEN,HÅPER DET RETTER SEG IGJEN.

Rådyrveien sa...

Gratulerer masse med dagen idag til Rakel Kristine!
Kos dere på dagen og med selskap i morgen!
Klemz!

Black Feathers sa...

Åh... Gratulerer så masse med prinsessas bursdag.
En vanskelig vei skjønner jeg men lykken må ha vært stor da Vesla omsider kom til verden.

Ha en fantastisk dag, klem fra en lykkelig og sliten turist ;)

Villmarkstausa sa...

Gratulerer med dagen til ei fin jente;-))

Evami sa...

Gratulerer så masse med dagen til Rakel Kristine som er født nesten nøyktig 32 år etter meg:) Jeg er født kl 15.45, bare 32 år før:)

Får helt tårer i øynene over de flotte bildene og de vakre orda dine:)Og den tøffe tida fram mot fødselen.Men som d sier alt er glemt i det øyeblikket man får det lille vidunderet på magen sin:)

Og 18jenter,det blir vel gøy til frøkna og litt arbeid til mamsen :)

Ha en strålende dag både i dag og imorra Rakel Kristine:) Klem Eva

Malys krok sa...

Så godt at alt gikk bra den gangen, for 10 år siden. Gratulerer med dagen til denne søte jenta!

Skrev en kommentar på forige innlegg, men ble noe feil her.

Koselig at din mamma er på besøk! Jeg er sikker på at Rakel og er glad for det, gode minner å ta med seg i livet. Håper dere får en flott dag med selskap i Storedalen.

Du må hilse så mye til henne som fyller år. Koselig og artig med bursdag. Ser ut til at hun ble godt fornøyd med gavene.
Ha det godt. KLem fra Margit.

kate sa...

Kjære Line:)
Gratulerer med dagen til Rakel Kristine:)
Ho e ei nyyyydelig jente:)
Håpa dåkk alle har en superkoselig dag:) Her i huset er det 10 års jubilant i morgen, med feiring på badeland i ettermiddag:)
Goklæm fra Kate:)

Fjordheim sa...

Gratulerer med dagen til ei nydelig jente.
Ja det var godt at fødselen gikk bra til slutt. Mye dramatikk der.
Ønsker dere ei flott feiring.

Anne-Lill sa...

GRATULERER MED DAGEN
RAKEL KRISTINE!!!

Jeg blir helt rørt når jeg ser bildene av den vakre jenta og leser det mamma har skrevet... *snufs*

Anonym sa...

Grattis her inne også (ikke bare i Fjesboka man kan si grattis, vettu). Det er ei vakker jente dere har, det er bra sikkert! Og finnes det noe mer morsomt enn bursdag når man blir 7 år? Nei, det tror jeg ikke. Kos dokker!

Daisys home sa...

Masse gratulasjoner med bursdagen til den nydelig fine jenta deres.Håper at dere og ikke minst bursdagsbarnet har hatt en fin dag.klem

~♥~ Monica S sa...

Såååå herlig at du fortalte oss heile "reisen"
Og for ei nydelig jente!!! :-)

Gratulerer med dagen Rakel Kristine!

Monica

pepperkverna sa...

Gratulerer tli nydelig jente! Hege

annhelen sa...

Gratulerer så mye med dagen, litt på etterskudd da. De to eldste sønnene mine er òg født på Førde sentralsykehus.

Anonym sa...

koselig det du sa om Michael J. =)