onsdag 2. desember 2009

Kjøkkenskapa skin:0)


No i ettermiddag har eg kasta meg over kjøkkenskapa...
Eg har tatt ut alt kvardagsservice, føreteke ein grundig skapvask og sett inn att juleservice og juleglas!!
Det er berre så utruleg deilig med skinande reine skap og vi gledar oss til å ta i bruk juleservice og glas i morgon tidleg:0)


Middagsservicet er frå Nille. Eg tykkjer motivet er enkelt og tidlaust og eg er utruleg fornøgd med det. Det kostar ikkje nokon formue, og ein treng heller ikkje vere redd for å bruke det...Perfekt spør du meg....


Juleglasa er Porsgrund sine, og vi fekk dei til jul i fjor. Eg har bestemt meg for at dei skal BRUKAST!! Det har inga hensikt å ha glasa stua vekk i eit skap av frykt for å bruke dei sidan dei faktisk kostar litt...Då har vi inga glede av dei, og vi kunne like gjerne byta dei inn i noko anna...
No er ungane mine vande med å bruke vanlege glas, og vi eg har ikkje tenkt å gå på tå hev av frykt for at noko skal knusast...Går det i golvet så går det i golvet, og det er like stor sjanse for at det skjer med ein av oss vaksne som med ungane, he he.
Kaffesevicet har vi berre til 6, og det har diverre gått ut av produskjon. Har eigentleg bestemt meg for å kjøpe same mønsteret som middagsservicet!!


Takkar for gode ord og omsorg i forbindelse med ferieinnlegget mitt, det set vi stor pris på alle som ein i husstanden.

Det går sakte men sikkert framover. Fredrik byrja på skulen att denne veka, medan Frode ikkje får vere i arbeid før prøvane er negative...
Kort sagt så har dei pådratt seg ein salmonellainfeksjon. Fredrik vart veldig dårleg medan vi var i Egypt, og det var naudsynt med legehjelp på staden. Frode vart innlagt på sjukehus etter at vi kom heim til Norge.
Ferien vart definitivt ikkje som planlagt, men akkurat no er eg berre glad for at vi kom oss vel heim og at det går framover med begge to...

8 kommentarer:

Rådyrveien sa...

Deilig å få ordna i skapene. Flotte glass og tallerkner. Jeg har også vurdert å kjøpe det juleserviset fra Nille. Greit at et servise som ikke brukes mer enn en mnd. i året ikke koster så mye heller.
Enig at ting skal brukes og ikke bare stå til pynt. Vi har bl.a. Porsgrund (Bondemønster) i kjøkkenet og har brukt det jamnt siden det var nytt for snart 20 år siden. Like fint for det.
Godt å lese at det går bedre med dere. Fortsatt god bedring!
Klemz!
-Hilde

Anette {foreldremanualen} sa...

Godt å høre at alle er bedre nå. Trist at dette skulle ødelegge ferien. :-)

Torilpia sa...

Det er så kjedelig å få ferien ødelagt av sykdom - for ikke å snakke om ubehagelig. Men siden det ser ut til å gå bra - får en legge det til side og ta frem det man blir i bedre humør av. Kanskje ikke selve vaskinga - men å få fram julestæsj og -servise :o)

Jeg har også satset på Nille's juleservise. Synes faktisk det er et av de finere servisene med julemotiv - hvis man skal ha type "nisse" :o) Ellers finnes det jo mange lekre å få kjøpt. Har faktisk ikke tenkt på at man kan bruke det i hele desember - har liksom venta til jeg har hatt juleselskap eller selve julaften. Men jammen kan det være koselig å ta det i bruk nå også. Får liksom litt mer igjen for pengene :o) Jeg er også enig i at man skal bruke de fine tingene sine oftere - hva er vitsen med dem ellers? Dessuten er det viktig å gjøre hverdagene litt mer "festlige" - de kan jammen bli grå nok allikevel.

Har ikke vaska kjøkkenskapene enda jeg. Holder på med vindusvask enda. Bestemte meg tidlig for å ikke "slite" meg ut - så her blir det ett vindu nå og ett da .. TTT

Du får kose deg med reine skap og andre forberedelser til jul. Ha en flott torsdag - klemmer!

Som dagene går sa...

Godt å høre at det går bra med dere alle.
Du gir meg nesten dårlig samvittighet -eller pågangsmot til å gå i gang med kjøkkenskapa. Har stressa de her dagene med å få ferdig et infoblad med mange bilder i- tar tid- men nå har jeg maila det over til trykking. Akkurat nå har jeg vaska og teipa kjøkkenvinduet. Brukrt å ha det julepynta alt 1. adventsøndag. Lys og stjerne har vært på plass og nå kommer vel alt det andre etter hvert. Mange gaver å pakke- og noen å kjøpe. Kos dere i førjulstida!

Fjordheim sa...

Herlig å få vasket skapene.
Koselig servise.
Godt at detgår bra med begge to.
Ønkser deg en god adventstid:)

Strikkebesta sa...

I alle år har eg berre så vidt unngått å kjøpe juleservice,det finns så mykje koseleg, og det er så billeg, men det blir for mykje skapfyll om ein har noko som berre blir brukt i julehelga, har eg tenkt. Kom på andre tankar når eg ser korleis du gjer det. Å bytte ut kvardagsservicet til advent har eg ikkje komt på, men det er absolutt ein god idé!
Kos dykk, håper karane blir heilt bra igjen til jul.

Malys krok sa...

jeg har ikke hatt tid til så mye bloggbesøk så jeg har ikke sett innleggene dine om hvor uheldige dere var på ferieturen. så synd det ble slik, men godt at det går bedre nå.
Veldig fint i skapene dine nå, flotte serviser du har. blir koselig å bruke i advent og jiletiden.
Fortsatt god bedring og god advent til dere. Hilsen Margit.

Evami sa...

Så flott og ryddig i skapene dine Line!
Ting er til for å brukes! Har nisseserviset fra Prsgrunn jeg,og elsker det! Samla fra jeg var 17-18 år! Brukes hele desember når man har besøk!

SÅ godt å høre at de er på bedringens vei gutta dine,og så trist å få ødelagt ferien sin på den måten! Klem Eva