fredag 23. april 2010

Eksperimentet…

I forrige veke kom Fredrik heim frå skulen, kasta sekken frå seg og gjekk rett i kjøleskapet. Noko som ikkje er heilt vanleg for denne unge mannen, det store spørsmålet brukar helst å vere “Kva skal vi ha til middag?”

Så erklærte han at han skulle lage sveler.”Vi har surmelk, Mamma, så det går heilt greit”

April 2010 225 b

Eg undra meg no litt over kva dette var, og svaret kom kjapt og utan betenkningstid: “Kjemieksperiment i naturfagboka, som vi har i lekse” Guten sette i gang…Leitte fram ingrediensane, vekta, bakebollen, miksaren og takka.

April 2010 208 b

“Det er viktig å måle opp ingrediensane, Mamma, slik at oppskrifta vert riktig”  Måtte jo sei meg einig i det…

April 2010 211 bApril 2010 213 b

Han målte opp ingrediensane med stor nøyaktigheit,

April 2010 210 bApril 2010 218 b

og så var det berre å piske i veg….

April 2010 224 bApril 2010 228 b

Røra vart ferdig og takka passeleg varm, og så gjekk han laus på steikinga med stor iver:0) Å snu svelene er litt sånn gruspennande…Og han var kjempstolt når dette gjekk som fot i hose…

April 2010 226 b

I år har dei eit læreverk som heiter Yggdrasil, og eg må berre ta av meg hatten. Dei lærer naturfag på ein utruleg flott måte, og dei har eksperimentert seg gjennom heile året. Dei har hatt edderkoppherbarium, som det og vart edderkoppbabyar i, dei har eksperimentert med forskjellige former for papirfly, dei har laga seg rakettar og musefellebilar og eg veit ikkje kva…Det siste var altså kjemi på kjøkkenet…og her i heimen må vi konkludere med at dette vart eit særs vellukka eksperiment, for svelene smakte fortreffeleg!!

11 kommentarer:

Som dagene går sa...

Så flott at Fredrik var så motivert. Det varmer et gammelt lærarhjerte når en når fram til elevene.
Ha ei god helg!

Berit T sa...

Dette var en flott måte å lære på, og for en fantastisk lærer som kan motivere de.
Koselig for hele familien også å få være med på resultatet.
Ha en fin helg.

Anonym sa...

Så flink Fredrik var. Og så må jeg si som de over her at det er en flott måte å lære på. En blir så mye mer inspirert:)
Håper du får en fin helg:)
Klem fra meg!

Miriam Elisabeth ツ sa...

Så flott! Det er slik man lærer best - når man har det kjekt :)
Ha ei god helg :)

Viola sa...

Så flink han er, ja - det må jeg si! :) Jeg har nå printet ut oppskrifta! Leeenge siden jeg lagde sveler! Og det kan bli godt til en kopp kaffe på balkongen, når vårværet slår til, som jeg tror..! Klem til deg! Og riktig god helg ønskes deg! :)

Mormor sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Mormor sa...

For en flink kokk. (tydeligvis en motiverende lekse) Det er bare et par dager siden jeg holdt på å legge inn en kommentar i matbloggen din, for å tigge etter en oppskrift på sveler :-). Her på indere Østlandet er ikke sveler så vanlig. Men for noen år siden var jeg en del i Sogn og Fjordane og fikk virkelig sansen for sveler. Hils kokken og si takk for oppskrifta.

Guttemamma sa...

Herlig innlegge!! OG det er da jeg føler at jeg lykkes i jobben min også...
klem♥

Evami sa...

Det er jo sånn vi skulle lært naturfag alle som en! Kanskje noe hadde sittet fast den dag i dag...
Utrolig bra måte å lære på, og kan tenke meg det var en stolt gutt som serverte de beste svelene i hele verden.
Klem

Malys krok sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Malys krok sa...

Ja det var en fin måte å lære på! Så flink gutt du har, som laget så gode sveler! De så virkelig gode ut, ble fristet jeg! -Margit-