tirsdag 6. april 2010

Gult ER fortsatt kult…i alle fall i min heim…

April 2010 045 b April 2010 050

April 2010 047 b April 2010 051 b

April 2010 052 b   April 2010 060 b

April 2010 065 bApril 2010 059 b

April 2010 071 b  April 2010 072 b

 April 2010 054 bApril 2010 073 b

April 2010 061 bApril 2010 068 b

EG tykkjer i alle fall at gult høyrer til i heimen når det er påske. På same måte som eg meinar at lilla høyrer til i adventstida og raudt høyrer til i jula.Ingenting er som å leite fram den heimelaga pynten som ungane har komt heim med frå skule og barnehage, og noko har vi endog laga heime og på påskeverkstad i bedehuset. Litt kjøpepynt har etterkvart føya seg inn i rekkjene, men det er det heimelaga som dominerer. Vi har dukar som anten er gule eller har noko gult i seg, gule blomster og ikkje minst gule lys. Alt dette er med på å skape den rette påskestemininga i vår heim.

Denne påska har vi og vore i ein stemingsfull og flott barnedåp til vårt yngste tante/onkelbarn som har fått det flotte navnet Levi. Vi var invitert til dåp i eit gammalt kapell. Der finst ikkje elektrisk lys og det skortar nok litt på varme og. Men det var utruleg stemningsfullt med levande lys i lysekronene, og ein vart nesten andektig når presten sto på preikestolen og las frå Bibelen i skinet frå stearinlys. Ei problemstilling som presten tok opp i preika si, var frå media. Tilfeldige personar hadde blitt spurt om kva påska stod for og kva som skjedde på dei forskjellige dagane. eg høyrde det same programmet, og tykkjer som presten at resultatet var nedslåande. Mange ante eigentleg ikkje kva påska sto for, nokon trudde at Jesus døydde skjærtorsdag, andre meinte det var den dagen han sto opp att, medan atter andre berre synst det var herleg med nokre ekstra fridagar og ikkje kunne ein døyt om kva som skjedde i påska. Eg håpar og trur at eg kan lære mine born meir om den kristne trua enn som so…Og ein rask spørreundersøkelse slo heldigvis fast at dei kunne ein del…

Eg meinar og at det å halde på tradisjonar, og halde på fargane som høyrer dei forskjellige høgtidene til, er med på å skape gode tradisjonar, godt utgangspunkt og gode rammer rundt essensen i kvifor vi feirar advent, jul, påske og pinse….Så her i huset vert nok verken advent, jul eller påske kvit, turkis eller reindyrka gull/sølv m.m…

Ellers vil eg berre annonsere at etter mykje tenking og eit spark bak frå Gry Hege, så har eg opna ein matblogg, og unskjer deg velkomen innom:0)

3 kommentarer:

xxxl sa...

Hei :) så fint du hadde pynta i rundt deg da. Mye fin påskepynt. Morro med påskepynt som ungene har laga.. her har vi etterhvert gjemt mye av påskepynten som Marie har laga... Har en egen skap med alt Marie har laga opp igjennom årene.. både av påskepynt, julepynt og annet. Ho blir nå 18 år nå til sommeren så det begynner å bli en del.

Ja er enig med deg at gult hører til påska, lilla til advent og rød til jul. Er ikke så veldig glad i gult jeg men pynter nå litt da. Men til jul og advent så er det full pynting her. Lyser nå opp den gule fargen da. En skikkelig glad farge syns jeg det er .

SYns de er veldig viktig at barna hvet hvorfor vi feirer de forskjellige høytidene, og likeledes vi voksne. For mange har nå ikke disse høytidene mere betydining en noen dager fri. SLik er de nå blitt.

Nå gleder jeg meg over at våren er kommet, påska har vært kjempe fin, håper på mange slike dager fremover.

Ha en flott dag :)

Fjordheim sa...

Ja det er tragisk at så mage ike vet hvorfor vi har påsken. Men det er jo kristendomsundervisning i skulen lenger. Og når alle religioner skal likestilles, må det bli vanskelig å skille og lære seg alt.
Ønsker deg ei flott våruke :)

Einy sa...

Hei Line.
Så fin påskepynt du viser :)
Eg er enig i at gult høyrer heime i påska...slike tradisjonar skal ein ta vare på :).

No må eg ta turen innom matbloggen din!

Klem