mandag 6. september 2010

Marknadshelg, loppeskattar og heimeskattar…

Like sikkert som skulestart og haustankomst, er det  at det er Gaularmarknad fyrste helga i september…I år var det den 29 i rekka som gjekk av stabelen. Marknaden er i regi av idrettslage, og mest heile bygda er engasjert som frivillege, arbeidararar og kakebakarar… I år er det fyrste gangen eg ikkje har vore sett opp på noko arbeid, eg skulle “berre” levere kake…Kjekt å kunne slappe heilt av og berre gå rundt å kikke, prate med kjentfolk og nyte god mat:0)

Gaularmarknad

Med på marknaden høyrer sjølvsagt tivoli og boder…I tillegg er det underhaldning, og i år var det ei god blanding av lokale og eksterne. Floornight(dansegruppa som kom på andreplass i x-faktor) var det store trekkplasteret, til stor begeistring for den yngre garde. I tillegg til å underhalde hadde dei og dansekurs, noko som Fredrik deltok på, og han er heilt “hekta” ;o) Her var lokale kunstarar og eksterne kunstnaar, her var smykkelagarar, glasblåsarar, strikkarar, trehandtverkarar, ja det er vel heller slik at det vert lettare å nemne det som ikkje var der….

Loppeskattar

Men det store trekkplasteret for min del var loppemarkedet….Laurdagen fann eg eigentleg ingenting, og var litt skuffa over utvalget. Men søndag fekk eg litt betre tid til å sjå, og jammen dukka det no opp nokre skattar!! Med meg heim vart eit flott etasjefat, nokre fine koppar, ei skjønn sukkerskål med skei og fire dessertskåler:o)

Heimefunn

I dag har vi grove langs veggen å vi skal legge ned eit vassrøyr, og jammen dukka det opp nokre gamle medisinflasker!! Så ein skal ikkje alltidt så langt for å finne spennande ting, hi hi…

7 kommentarer:

Bente sa...

Tusen takk for hilsen fra deg i bloggen min.

Så trivelig med marked. Og så mye fint du fant på loppemarked!

Ønsker deg en fin høstdag.

Klem fra Bente

Malys krok sa...

Her ser det ut til at dere har hatt flott! Spennende med slikt marked vil jeg tro, og ikke mindre spennende med loppemarked! Du fant jo mye fint! Og de medisinglassene er jo så populære nå! Er det Nyco - glass tro...
-Margit-

Ida sa...

Fine skatter fra både "nær og fjern". :)
Det er gøy med slike markeder.
Man får med seg så mange flotte "smakebiter" fra lokalmiljøet.
Gode tiltak det!

Fjordheim sa...

Ja det høres ut som en flott helg for både store og små.
Så flotte ting du fant deg på loppemarkede. Ja det kan være spennende å grave i jorda rundt eldre hus. Mye rart som kan dukke opp da.
Ha ei fortsatt god uke :)

Som dagene går sa...

Marked høres koselig ut, sosialt og litt spennende også å se hva som fins der. Mener også at i allfall e av de flaskene dere fant, må være en nycoflaske.
Ha en fortsatt fin uke

Anonym sa...

Så trivelig dette hørtes ut! OG toppe det hele med loppemarkd, da - blir ikke stort bedre enn det, vel☺ Kjempesøte skatter fikk du kjøpt deg også. Og nå har dere kanskje ei dansestjerne i familien. Koselig med arrangementer for liten og stor, det er sikkert! Ha en fin tirsdag, Line. Klem til deg**

Evami sa...

Koselig med begivenheter i lokalmiljøet:) Det gjør noe med samholdet:)
Så flotte skatter du fant Line,jeg er mere en sånn som ser skrot og søppel på loppemarkeder. Og blir så missunnelig på dere som finner skatter.Er sikkert ikke god nok til å lete:)
Her skinner sola og vi storkoser oss:) GOdt når det er 20 grader i skyggen på dagtid:)
Klem Eva