torsdag 5. mars 2009

"One small step for a man, a giant leap for mankind"

Er dei berømte orda til Neil Armstrong då han landa på månen 20 juli 1969....Tre år før eg kom til verda!!

Men orda blir heldivis brakt vidare til nye generasjonar. Og som eg skreiv i ein kommentar hos ei av dei flottaste kvinnene eg kjenner her inne, TARA, så er dette svært beskrivande for korleis det kjennest når våre små som ikkje føl A4 -forma gjer framskritt!! Ta turen innom henne for å lese om Mikael sitt giant leap.

I dag er det min tur å ha denne kjensla.....
Vi har vore i møte med PPT og skulen angåande ny sakkunnig uttale i dag.Det var så utruleg kjekt å sjå att Heidi som har hatt saka til Fredrik sidan fyrste kontakt i barnehagen:0) Dette er ei fantastisk dame med eit utruleg engasjement....

Ho måtte sjølvsagt ha ei oppsummering/utgreiing av korleis saka står no, og for oss som foreldre var det ei utruleg kjensle å høyre på den positive utviklinga han har hatt sidan første klasse...Eg er desverre utruleg lettrørt, og måtte opp i augekroken fleire gongar for å tørke vekk ei lita tåre....

Han utviklar seg akkurat slik vi eigentleg ikkje hadde våga å håpe på, men som no er vorten ein realitet!! Heidi sin anbefaling vert no at han beheld dei spes.pedtimane og assistentimane han har pr i dag i alle fall ut 6 klasse, men håpet er vidare at han skal kome opp på resten av klassa sitt nivå, og at han litt etter litt kan delta fullt ut i klassen utan støtte og spes.pedtimane.

Det må og nevnast at han er ein av dei flinkaste elevane i matematikk, og her ligg han over forventa nivå i 4 klasse!! (sukk hjerte men brist ikkje...)

Men eg må og seie at samarbeidet inn mot skulen er fantastisk, og dei tre som har han no SER Fredrik i forhold til hans behov og les han eigentleg slik eg sjølv gjer det!! Eit godt samarbeid mellom heim-skule er ingen sjølvfølge. Det veit vel alle som er lærarar her inne og, og for å skape eit godt miljø er det faktisk like viktig med foreldra sin innsats og haldningar for at samarbeidet skal fungere!!

Det vert jo og spennande neste år dersom det vert lærarskifte, og Gunn Elin(som er spesialpedagogen hans)går i desse dagar ut i svangeskapspermisjon, så der veit vi at det vert eit bte, og det er jo Fredrik forberedt på og...

Eg har ein god dag i dag...
Eg er lykkeleg på Fredrik sine vegne, og faktisk like lykkeleg på Tara og Mikael sine vegne. Sjølv om eg ikkje kjenner verken Tara eller Mikael i det verkelege liv, så føler eg likevel at eg har kome dei veldig nær, og har blitt så utruleg glad i begge to:9)

22 kommentarer:

Lille meg sa...

Så nydelig et innlegg, Line!
Jeg gleder meg med dere!
Så flott at det går så bra med Fredrik! Dette var virkelig gledelig! Skjønner godt at du ble rørt og glad over dette.
Og så fine blomster som følger innlegget! Dette var både flott og veldig hyggelig!

Fjordheim sa...

Ja det er alltid godt å høre at ungene har det bra og gjør det bra på skulen. Ekstra godt er det når de treng litt eksra hjelp for å nå de målene en gjerne vil de skal klare. Min eldste sønn har dysleksi, Og det er utrolig godt å se at han nå klarer seg godt, selv om han hadde det tøft de første årene på skulen. Ingen av lærerene som trodde på meg da jeg sa jeg var bekymret for det. Godt at din sønn har fått god hjelp tidlig.
Ønsker deg en riktig god kveld :)

kari - carpe diem sa...

Så bra!
Herlig når det går så positivt og fremover med barna.
Dette var ei koselig historie, vakkert pyntet med vår-bilder:-)

Anonym sa...

Nå ble jeg glad for deres skyld, Line. Dette var utrolig morsomt å lese. Flinke gutten deres! Skjønner mer enn godt at du måtte tørke tårer - synes ikke det er noe 'desverre' med det å være lettrørt - hadde vært mye værre å være upåvirket i alle situasjoner, vel? Dette var et positivt innlegg som det gledet meg å lese. Takk som deler, Line - du er ei flott dame! Klem fra Randi**

Som dagene går sa...

Jeg er så hjertens enig med deg i at samarbeid, forståelse,holdning, spesialpedagogisk kunnskap og ikke minst tidsressurs er alfa og omega for å få til framgang, de små steg framover som er viktig å se og påpeke positivt. Her som i så mange andre sammenheng er det ofte personavhengig både fra skolens og hjemmets side.
Jeg syns det var så flott å lese om at det går framover og at dere kan glede dere. Har sjøl jobba i skolen og har erfaringer på godt og vondt. Omtanke og tillit mellom alle involverte er viktig.
Ønsker dere lykke til videre. Tror det kommer til å gå veldig bra, bygg på de sterke sidene.
Klem

Anemone sa...

Historiene griper oss alle kjære Line. Bloggverden har blitt en god plass vi nå kan bevege oss i, og jeg kjenner også fakisk på trygghet og støttende mennesker her inne. Er det ikke fantastisk??
mennesker som man egentlig ikke kjenner, men som man vet man kommer til å gå så godt sammen med om en en gang hadde møttes...

...tror aldri mer jeg kommer tilå være ensom jeg...

Godt å lese da at det går litt i riktig retning for dere også, barna er jo det vi lever for, og ingenting er viktigere faktisk.

Varm klem fra meg til deg denne kvelden.

Anette sa...

Så godt å lese! Skjønner godt at du blir rørt av det der, kjente jeg fikk en liten klump i halsen selv også. Godt skrevet! :-)

Siw Aina sa...

Dette var virkelig god lesing Line.
Jeg er så glad på deres veine, kjekt at det går så godt med lille Fredrik. Og å være lettrørt er ingen skam, snarere tvert i mot.
Ha en fin torsdag Line, og takk for at du deler historien din med oss <3

~♥~ Monica S sa...

Flott historie.. eg er så lettrørt sjøl eg.. at eg faktisk måtte tørke ei tåre av dette innlegget og alle dei flotte kommentarane :-)

Lykke til vidare!

Monica

Gamleheksa sa...

Artig bidrag til Frøken Frø- konkurransen fra deg også. Men jeg ble enda gladere da jeg leste innlegget her. Det varmer å høre at ting går rette veien. Det gleder meg virkelig og jeg ønsker lykke til videre.

Trollkåno sa...

Å, detta var kjekt å lesa i kveld.
Gledeleg....

Julies sa...

Hurra Line. Jeg skrev en lang kommentar sist du nevnte dette og skal ikke gjenta den nå.... Kjempekoselig !

Gamlå sa...

Dette her var et koselig innlegg som gjør meg glad på deres vegner!! Jeg ble rørt jeg også , for det er så godt å lese når det går så bra som du her beskriver!!

Stor klem fra Gamlå

Guttemamma sa...

Dette innlegget likte jeg,Line!! Jeg er overbevist om at mye av grunnen til at det går så bra med Ferdik er jo nettopp en kombinasjon av dere hjemmes utrolige innsats og dyktige pedagoger på skolen som SER hans behov.Har hatt et liknende møte som du beskriver i dag, og jeg er sikker på at dette skal vi få til for her snakker vi fantastiske foreldre.Take care!!! God klem

kate sa...

For et vakkert innlegg Line, vakkert både i ord og bilder:)
Jeg er utrolig glad på deres vegne for at alt går så fint på skola med Fredrik. Det er ei stor utfordring både for Fredrik, dere og skolen å få til et godt samarbeid, og det har jo dere greid:)
Du har all grunn til å være stolt av gutten din, og det er ikke bare du som er lettrørt, har tørket tårer jeg også, mens jeg har lest:)
Tusen takk for at du delte Line,
jeg ønsker dere alle ei nydelig helg,
klæm fra Kate:)

Black Feathers sa...

Så fantastisk flott at dere har et så bra sammarbeid mellom skolen og dere. Dere ER heldige. Og jeg unner dere virkelig det. Jeg er glad for å høre at utviklingen til Fredrik har vært så bra, men så er du en fantastisk mor også da ;)

Ønsker deg virkelig en vidunderlig dag i dag ;)

Kathrine sa...

Dette er jo kjempebra!! Og at samarbeidet er så flott:-)) Ønsker deg ei fin helg Line, kos dere alle sammen! Herlige gåsunger!

Klem fra meg:)

KKannDesign sa...

Rørende Line - blei så kjempe glad på dine og Fredrik sine vegne når jeg leste hos deg i dag..så flott!

Stor klem KKann

CosiFanTutta sa...

Hei, hei

Det var fantastisk nyheter på en fredag!! Dere har sikkert alle gjort en fantastisk innsats, ikke bare din sønn, alene. Utrolig flott for han at han er skikkelig god i matte. Det må gjøre godt for selvfølelsen hans.

Du beskriver gleden din så gripende at jeg blir rørt! Ha en riktig god helg videre

Anonym sa...

Så utrolig flott å lese dette Line :)
Er så gledelig å høre at det går rett vi hos dere, og det er jo ikke noe som gleder et mammahjerte mer enn at ungene har det bra og trives.
Sender over en go klem til deg...

Her hos oss merker jeg så stor forandring på Kevin etter alle tiltakene som vi har gjort at jeg sitter og lurer på hvorfor jeg ikke har gjort dette tidligere. Folkrundt oss bemerkere at han er roligere og ikke så rastløs som tidligere, og det er deilig å høre.

Jeg har ikke vært så flink til å titte innom i det siste, men tiden min strekker ikke til og da blir desverre bloggingen nedprioritert en smule. Jeg rekker ikke over alt jeg skal ha gjort i løpet av en uke hvis jeg ikke kutter ut noe, og derfor har jeg valgt å ta det litt rolig med bloggingen nå og komme sterkere tilbake. Kanskje blir det bare innlegg i helgene en stund framover til ting er mer på plass....jeg får se....men jeg gir meg ikke...trenger bare få unna litt før jeg kommer sterkt tilbake :)

Ha ei flott helg Line :)

Masse klemmer :)

Evami sa...

Så flott et innlegg om ei stolt mamma til en flott gutt:) Og så bra at utvikinga er så mye bedre enn forventa,sier mye om gutten og foreldrene det:)
Og så bra å høre at samarbeidet mellom skole og hjem funker så bra:) Ble glad av å lese dette jeg Line:) Klem Eva

Anne-Lill sa...

Blir helt rørt av å lese her jeg. Så godt å høre om samarbeid skole/hjem som fungerer. Det er så altfor ofte de andre historiene vi hører om. Håper denne utviklinga fortsetter.
Klem