søndag 4. oktober 2009

Her har Gutta Boyz tilbragt helga...

Frode er medlem i jakt og fiskelaget, og dei som har vore med på dugnad i elva(les: rensa klekkeriet) får gratis fiske under Osfossen. Rett ved sidan av ligg laksetrappa, og det er difor naudsynt å få vekk ein del av oppdrettsplassen for å gi plass til villaksen slik at den kan gå opp i elva for å gyte. Laurdag kl. 09.30 tok dei laust og reiste ned. Det regna trollkjerringar og var overhodet ikkje eit sekunds opplett denne dagen. Kl. 13.30 fekk eg tlf frå ein gjennomfrossen gut som måtte hentast.

Mamma steppa sjølvsagt opp(med kamera);9), og då vart dette bildet tatt. Laksen var ca 4 kilo, og eg veit ikkje heilt kven av dei som var mest stolt. Det var Frode som fekk den, men Fredrik fulgte nøye med frå sidelinja...
I dag var dei på plass kl. 12.30, og var heime att kl. 19.00. Det er til saman 6 vaksne karar der nede, og Fredrik blir invitert med til å fiske med kvar og ein av dei. Han elskar dette livet, og eg trur faktisk ikkje det er så mange andre 10 åringar som hadde vore like uthaldande som han er, alle karane er i alle fall imponert over innsatsen til guten...
Ekstra stort vert dette for oss med tanke på at han har AD/HD diagnose, og likevel er han heilt roleg og avbalansert der nede, og drøftar og studerar fisk på ein fullstendig adekvat og forstandig måte med dei vaksne karane.
Må innrømme at Mammahjertet svulmar litt ekstra:o)))

8 kommentarer:

Evami sa...

Skjønner at mamma hjertet ditt svulmer:) Han får vel holde på med det han liker best,og føler at de andre tar ham på alvor! Den flotte laksen da!
Godt for gutta å få være sammen:) Klem Eva

Anonym sa...

Det skjønner jeg godt, Line - du har all grunn til å være stolt! Det lyser stolthet av bildet, også - det var nok stas å få en laks på 4 hele kilo, det er litt, det! Så flott at Fredrik får være med på dette som han liker så godt, og at han er på lik linje som de voksne gutta - betyr nok masse for han. Artig! Ha ei fin uke som kommer! Klem**

Tofo sa...

Så flott. Nå blir det nok deilig laksemiddag! Ja skjønner godt at begge guttene har kost seg like mye;-)

happy in pink sa...

jeg elsker svulmende mammahjerter!!! dette er tydeligvis noe som gir fredrik ro i sjelen...så flott at han får bli med på dette, tenk på de deilige minnene han får med seg:)))

ha en strålende uke Line:)
klem tara

Malys krok sa...

Ikke rart du er stolt over Fredrik, ja over den andre gutten også, men at Fredrik er så flink og kjekk er jo FLOTT! Så bra at han får være med å dette, det er jo et så friskt og godt liv og, selv om det nok ikke var godt å gli så våt og kald. Det er slike ting en gjør sammen som bir til verdifulle minner. Flott fisk også! Ønsker deg og dine en fin uke. -Margit-

xxxl sa...

Hei :) skjønner godt at du var stolt.. tenk så herlig for gutten å få lov å være med på noe han virkelig inntereserer seg for.. de gir nå en utrolig mestringsfølelse.

Har selv ei jente på 17 år som har Ad/hd diagnosen.. og jeg må bare si at dagene er ikke like enkle hele tiden.. men de har nå blitt bedre nå de siste året da.

Ha en flott mandag og uke :)

Klem

Guttemamma sa...

LIne!!
Så herlig å lese om Fredrik og fiskingen!! Snakk om mestringsopplevelse for han...og et tankekors til oss som jobber i skolen, viser jo at barn med adhd-diagnosen kan konsentrere seg dersom noe fanger interessen...
Høres ut som dere driver med litt av et oppussingsprosjekt.....jammen godt dere har turen å se frem til. Også blir det jo lekkert hos dere til jul da!! Vi får vel se..??
Stor klem

Viola sa...

Så flott! Gratulerer til sønnen din (og mannen din..?)! Slike naturaktiviteter er helende i seg selv. Man blir rett og slett i humør av å være ute slik i naturen!