mandag 24. august 2009

Line gjer ting ho ikkje kan!!!


Vi er definitivt i rute når ungane har benka seg rundt kjøkkenbordet for å gjere lekser, når diskusjonane om korleis leksene skal utførast er i gang, når alt som gjeld gode råd og veiledning i leksene skal protesterast på og ikkje minst når ungane kjem heim med sekkar så tunge at dei nesten heng heilt nede på knea....

Og kvifor er dei det??
Jo, fordi skulebøkene sjølvsagt er sendt med heim og på lekseplanen står: Bokinnbinding og for ordens skuld er det tilføyd ei eller anna lekse i matte, samfunnsfag eller norsk!!

Men kven er det som eigentleg har lekser fyrste veka??
Jau i praksis er det definitivt ho mor...For pussig nok så er det eit ikkje-tema at far i huset skal sysselsettast med slikt, og frå ungane vert det skrik og skrål og ville protestar når det kjem mumlande frå mor at det faktisk er dei som har i lekse å binde inn bøkene sine!
Den ynste av podane sperrar opp auga så det omtrent er berre auger som viser att i heile ansiktet, og kjem så med eit alvorleg forskrekka utsagn om at ho er faktisk berre sju år, og skal FAKTISK ikkje kunne sånt enno....
Den eldste poden sender mor eit blikk som vitnar om alvorleg bekymring for at ho er blitt mentalt forstyrra og at tilstanden er så alvorleg at det kan krevjast øyeblikkeleg legebehandling!!
Snakkar om å sjå seg slått av sine barn...
Slukøra innser mor at det er berre å skride til verket... Det vert gått til innkjøp av gråpapir, tape og diverse klistremerker...Utvalet av klistremerker til jenter er rikt, og det vert handla inn Hannah Montane, High Scholl musical og hjerter..(Pinsesser og rosa effektar er heilt ute må vete, for vi har jo stege i gradene og blitt andreklassingar)
Eg fekk så hatten passa ein dag det var tvungen romrydding!! Den klare beskjeden gjekk ut på at ho faktisk(eit ord dottra mi er alvorleg fascinert av og brukar ofte og flittig) ikkje likte seg på rommet sitt lenger fordi det var så BARNSLIG!! FAKTISK så er ho lei av rosa og likar det ikkje lenger og ho synst og at det er på tide med ei utskiftning på både bilde og gardinfronten sidan det er prinsesseeffektar på begge deler;0)
Pussig no er det av ein eller annan grunn eit adskillig tynnare utvalg av klistremerkeeffektar til gutar....

Grunna turnus og ekstraarbeid var det ikkje muleg å kome i gang før andre skuleveka, og i dag har ho mor duknakka og slukøra gjort si sure plikt og syssla med ting ho definitivt ikkje kan...(Og sannsynlegvis aldri kjem til å lære heller)
Korleis det gjekk??
Bøkene er ferdig innbundne og ho mor er vel muligens ferdig nedkjølt innan inngangen av helga;9)
PS!! Ikkje gløym å legge att ein kommentar på jubileumsinnlegget lenger nede:0)

13 kommentarer:

minishabby sa...

Å jeg husker når jeg satt og måtte binde inn mine egne bøker.. Mimre, mimre... Nå gleder jeg meg til jeg skal gjøre det på vårt barn sine bøker. Men det er forhåpentligvis noen år til;)
HA en flott kveld videre vennen.
Klem Elin!

Brit sa...

Jeg kan fortelle at jeg stadig foretar meg ting jeg ikke kan! ?
Men du greier det nok....
Min pappa hjalp meg mer med leksene enn min mamma gjorde.
Er glad jeg ikke har skolebarn.....
Sesongen er i gang,ser jeg. Lykke til, du og skolebarna!
Ha ei god uke!

Evami sa...

Det der er en MØKKAJOBB! Er det noe jeg ikke liker så er det å legge på boktrekk! Det passer aldri,mellomrommet blir enten for trangt eller for vidt! Ei stund siden sist nå,men må vel til pers om et par år!Og du må jo forstå at hu FAKTISK er for stor til prinsesser og rosa da!Humrer litt her jeg sitter jeg,de er så store og er så viktige i det de sier:)
Du får ut å shoppe nye gardiner til frøkna,og for all del IKKE rosa!
Og trøsta er at nå er det et år til nest boktrekk innsats:) Klem Eva

Silje sa...

Synes du greide det med glans;) Ha en fin uke:)))

Fjordheim sa...

Hehe, Ja det er en lekse vi foreldre ofte må ta. Vi lærte det da jeg gikk på skulen. vi fikk bokbind der og læreren lærte oss å legge det på. HAdde ikke gjort noe om dei fortsatt gjorde det som en del av kunst og håndtværk kanskje?
Jaja. ikke har jeg noen innvirkning på skulehverdagen. Og ferdig med den peioden er vi har i huset. Kanskje jeg må hjelpe barnebarn en gang i fremtiden.
Ønsker deg en god dag :)

Lill sa...

Hei hei Line:0))
Ingen spesiell artig jobb å legge bokbind nei, men..... må gjerast:0) Fott heading på bloggen din, likte den eg:0) Elles har det vore stille på min blogg nokre mnd.... mista gnisten?? men no er eg tilbake. Gleder meg til hausten kjem, stearinlys og kos. Stort klem frå Lill

Anonym sa...

Rar jeg, sikkert - for jeg liker å legge trekk på skolebøkene:) Synes nå du klarte dette megabra jeg, da - til tross for at du sier du ikke kan. Og nå er det gjort for i år! Fin dag og god bedring i heimen! Klem fra meg**

xxxl sa...

Hei :) jeg syns ikke dette heller er noe lystbetont jobb akkurat.. men de må nå gjøres.. nå e nå jenta mi så stor at jeg slipper dette da.. men jeg som du brukte grå papir og kistermerker ..

Fine bøker barna dine får i alle fall:)

Tove E sa...

Heia! i dette innlegget kjente jeg meg igjen;)Heldige barn vi har:)
Fine ble bøkene dine også.
Ha ei fin uke.

Guttemamma sa...

He he,Line,sikkert mange som nikker og er enige. Jeg liker å gjøre det jeg...rar???
Klem

Renathe sa...

Hmm... Tidene har forandret seg skjønner jeg. Da jeg var liten var det stor lykke å få handle inn bokbind, og jeg måtte krangle meg til å få binde inn bøkene selv. ;) Men det ser da ut til at du har gjort en god jobb!

Black Feathers sa...

Åh, jeg ler og ler. Så knallgodt du skriver.. og så er det jo som å lese om seg selv. Her ble det gjort "store" forsøk på å få barna til å sette bokbind på selv, men neida!
Hff, nei jeg synes dette er pyton hvert år.
Eldste datter leste i en oppgave i dag om hun syntes forsiden av boka (bildet) passet med det boka handler om. Men hvordan skal hun vite det? For det er jo bokbind på boka.... Så det skrev hun faktisk også, og mor var helt enig ;D

Ha en strålendes flott kveld.

A taste of F,s world sa...

takk for besøk. Dessverre er nok "ammemafian " ikke noe jeg oppfant . De er der ute , og som sagt jeg trodde ordet var oppfunnet av noen surmaga gamle menn.
Men en unner de alt godt jeg skulle bare ønske at de oppdaget at de ikke er alene ute.
Og du har en flott blogg og nydelige unger.