fredag 25. september 2009

ABC i ord og bilder! Runde 2 ~ A...


Ja då er runde 2 av ABC i ord og bilder sparka i gang!!!
Dette var utruleg moro å vere med på sist, så eg har bestemt meg for å vere med vidare:0)
All ære og til vår ABCmor Petunia som leda oss trygt gjennom forrige runde, og som no tek på seg å lede oss gjennom runde 2....
Tre x tre hurra for PETUNIA!!
I første runde samarbeidar ABCbloggen og Fotoverden, der det er premiar å vinne på Fotoverden, så ta turen innom der og!!
Ja min a står denne gangen for ARKITEKTUR...

Her viser eg eit eksempel på kva som for meg er ei arkitektonisk katastrofe...
Dette tilbygget ser ut som det har komt susande med vinden og berre tilfeldigvis dumpa ned ved sidan av trehuset. Gammal og ny stil kan ofte kombinerast med bravur, men her passar dei to delane slett ikkje saman og det vert rett og slett grusomt i mine auge. Eg grøssar nesten kvar einaste gang vi køyrer forbi dette huset, og min bedre halvdel ler ofte av reaksjonen og uttrykket mitt når vi får huset i sikte...


Her viser eg to hus som for meg er arkitektonisk vellukka...
Her har ein klart å laga eit stilfullt hus med spesielle takvinklingar og det raude huset er behaldt i sin opprinnelege stil med litt moderne tilføyingar:0)
Eg understrekar og at dette er mi personlege oppfatning, og det eg synset er lite pent og mindre vellukka kan for andre oppfattast som pent og vellukka og omvendt...

For fleire ABC innlegg, klikk deg inn HER:0)

Ynskjer alle mine bloggvener ein strålande fredagskveld...
Klem Line

28 kommentarer:

Anonym sa...

Helt enig med deg, Line. Det er vel vanlig bolighus det øverste også? Hver sin smak, heter det - og det er jo bra vi er foskjellige. Ha en fin fredagskveld, min venn. Klemmer**

Anette sa...

Jag är också som du, kan reta mig på olika "misstag" i hus, trädgård och sånt hos andra. Håller med dig. Det nedre huset var jättefint! /Anette

HildeS sa...

Artig med et nytt ord i denne runden. Vært innom hele rekka som har skrevet seg på Mr. Linky til nå og du er den første med dette ordet, som nr. 37 på lista.. Kult.

Brit. (lille meg) sa...

Artig vri på oppgaven! Jeg vurderte å melde meg på her, jeg også, men har nok best av å la være. Jeg har ikke fantasi til å komme på løsninger.
Ønsker deg også en fin fredagskveld, og ei god helg!:-)

JULIE K sa...

Har selv sett et slikt hus i Trondheim. En gammel fasade fikk en moderne kloss ved sin side. Jeg og grøsset hver gang jeg gikk forbi, Prøvde å se hva arkitekt hadde tenkt, men klarte det ikke. Ikke alt blir like vellykket nei.

Malys krok sa...

Så ENIG! De to husene der passet aldeles ikke sammen,men eierne er sikker fornøyd...Du hadde iallefall en god løsning. Tusen takk for din koselige hilsen!
-Og du- jeg er sikker på at du passer veldig godt til den jobben du har. Klem fra meg.

Ida sa...

Jeg er stort sett enig med deg, Line.
Det blir litt "kollisjon", eksempelet du viser først her.
Samtidig liker jeg at mennesker våger å tøye grensene... ;)
Men når det er sagt, så er det vanskelig å gjøre det om igjen, hvis man skulle angre.
Flott og engasjert A - bidrag!

God helg til deg og dine. :)
Klem.

ninabakke sa...

Arkitektur var ett fint tema til A :)

Kjempe fint og takk for at du deltar

Ha en fin helg

Qehenne sa...

Der er ikke alt nytt og gammelt som harmonerer i mine øyne, så jeg er nok enig med deg. Lurer på hva arkitekten har tenkt? Ha en strålende helg :-)

Marita sa...

Folk kan finne på å gjøre mye rart mot eldre hus, helt klart. Arkitekter kan jo også ha helt ville ideer som de selger dyrt....

mormonsen sa...

Hehe, jo det kan bli litt ellevilt noen ganger. Det er bare å ta seg en tur gjennom gatene her i byen, så ser man mye av det samme. Kjempefin A, og trivelig å se at du er med på en ny runde, du og. :)

Petunia sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Petunia sa...

Kunne ikke vært mer enig med deg, Line! Det er så vanvittig mye rart å se rundt omkring. Her i nærheten er det et område med gamle fine hus. Midt mellom alle disse har noen klart å presse ned et funkishus. Synes det er en skam.
Jeg setter veldig pris på at du er med på runde nummer to:)
Klem fra meg!

Camilla :) sa...

Jeg er så enig med deg! Desverre så finnes det så alt for mange sånne katastrofer langs veiene, nesten rart at ikke flere glaner så mye at de glemmer å følge med på veien... :p
God helg!!

Madame sa...

Det er et rigtig fint emne, du tager op - arkitektur. Og jeg er vældig enig med dig i det, du skriver.

Ha' en dejlig weekend!

christina sa...

Åh, så vackra hus!! Där villjag flytta in!! :-)

Rimkogeren sa...

Hvad med at rekvirere en lille lokal skypumpe?

Evami sa...

Hva i alle dager har de i det øverste huset tenkt? Det var hur stygt som helst! Det er spennende å se på arkitektur,hvordan kulturen vår har utvikla seg. Og de to nederste var av et helt annet kaliber enn det øverste. Min drøm er å dra til Barcelona og se på alle Gaudi sine bygg, spesielt La sagrada familia(eller er det omvendt).. Nyr lørdagen,her tegner det til å bli oppholdsvær så vi skal nok ut og lufte oss:) Klem

Mia sa...

Smaken er jo så forskjellig, tenker noen synes det huset er riktig stilig. Jeg synes det er flott vi er så ulike, så kjedelig hvis alle likte det samme!! Da hadde vi aldrig sett noen variasjoner i det hele tatt. Mangfold det er tingen. Men jeg synes det er flott at alle får ha en åsikt, og hvis du ikke liker huset så er det greit det og :) Jeg syntes nokk ikke at det var så styggt heller et litt udda tufft avvik fra standarden .

Henny sa...

Smag og behag er jo forskellig. På det første billede har de i hvert fald opnået en kontrast, om det nu var det, de ville. Jeg er nu nok mest tilbøjelig til at være enig i det, du skriver! ;-)

Lappedamen sa...

Jeg er helt enig meg deg Line, det øverste bildet trodde jeg var satt sammen av to. Huff, sier jeg.

TorAa sa...

Glimrende valgt tema, selvom jeg ikke er helt enig i alle dine synspunkter.
Verandaen rundt det røde huset forekommer meg som vandalisme.
Jeg skjønner det praktiske med å flytte seg med sola, men virker som en revesaks som klemmer huset i sine grunnvoller. Jeg ville nok spandert natursten, helt ned til bakken, så fikk jeg en ekstra kjeller med på kjøpet.
Det første eksemplet: Vel på en måte er det ganske så modig å ikke legge skjul på at dette er et nytt tilbygg. På den andre side bryter det litt for mye med det gamle. Hadde det fortsatt med tilsvarende på den andre siden av huset, ville det faktisk vært spennende; nå er det bare halvgjort, og det er ikke velgjort. Så jeg velger som din bedre halvdel: Le av det hele;-))

Det blir spennende å se hva du velger neste uke - kanskje balkong siden du er inne på arkitektur?

Melusine sa...

Spennende løsning, arkitektur kan være så mangt og heldigvis finnes noe for en hver smak :)

Anette sa...

Det kan være spændende at studere arkitektur. Godt emne!

Anne-Berit sa...

Smaken er som baken,den er delt,men det første huset her var ikke pent,for å si det mildt.Kan du skjønne at noen kan finne på å bygge sånn.Tror du har rett jeg,det kom med vinden,hihi:o)

xxxl sa...

fint å bruke a en på dene måten.

Ha en fin søndag:)

KKannDesign sa...

Titter innom for å si: God Søndag!!

KlemKKann

Hobbygåsa sa...

Flott A-innlegg, vi har jo tenkt på det samme vi. Huset er skikkelig stilig (første bilde) men kunne kanskje ha stått et annet sted ja :-)