fredag 11. september 2009

ABC i ord og bilder ~ Ø....


....for Ørnefjær:0)

Denne fann vi på fjelltur ute på Lammetun, og den har blitt godt ivaretatt. Ikkje alle som kan skryte på seg å ha ei ørnefjær i hus;9)

Ørner er ein betegnelse som brukast om ei gruppe store rovfuglar som har ein del fellestrekk, sjølv om dei innbyrdes ikkje er i så nært slektskap. Dei er store, har breide vingar, stort hode og kraftig nebb. Dei vanligste ørnene i Norge er havørn og kongeørn.
For fleire viltre påfunn på Ø ~ klikk HER
P.S: Trekning er føreteke og vinnaren av jubileumskonkurransen vert publisert i morgon:0)

12 kommentarer:

Evami sa...

Det er spesielt å ha ei ørnefjær i huset,så jeg skjønner at dere tar godt vare på den:) Klem Eva

Anonym sa...

Ørn - det hadde jeg aldri kommet på (har ingen bilder av det heller, da). Ørnefjær i hus - det er det ikke alle som har, nei. Sikkert stas for ungene, det! Dette var kult bidrag på Ø, Line. God frihelg!

Malys krok sa...

Så stilig med ørnefjær! godt påfunnet.
Takk for kommentaren, Line! Det jeg skriver om Ønskekvisten er sant, men ikke alle får det til. Ikke min svigersønn... God helg til deg og dine. Klem fra Margit.

Sommertid sa...

Så morsomt da å finne ørnefjær. Det er jo ikke noe man finner til vanlig.
Go helg :)

Tofo sa...

Stilig med ørnefjær!
Flott Ø valg!

God helg til deg og dine!

Petunia sa...

Ørn er en flott fugl! På hytten har vi hekkende havørn i nærheten. Vi må ut på sjøen for å se hvor de har rede, men det hender de kommer svevende over hyttetaket.
Her hjemme er det mye kongeørn. I 11 tiden om formiddagen (ca tid alt etter årstiden), kommer den svevende over hustaket og glir innover i fjellandskapet. Det var først i fjor vinter jeg la merke til at jeg nesten kunne stille klokken etter den. De dagene jeg er hjemme på dagtid, pleier jeg å se etter den. Og den kommer stort sett hver gang. Bare et par ganger den ikke har dukket opp. Der jeg tar de fleste turbildene mine fra, ser jeg ørn 90% av gangene. Sist gang ble den jaget av en ravn og jeg vet faktisk ikke om de lekte eller kranglet. Etter å ha studert dem ganske lenge, bestemte jeg meg for at det var en slags lek eller vennskapelig erting. Ørnen er jo flott i luften og ravnen er ikke så borte vekke den heller. De var som to jagerfly der de stupte etter tur med den andre etter seg og ravnen som rollet rundt og smatt vekk da ørnen dukket etter.
I slike øyeblikk som det føler jeg meg nesten ruset av lykke. Jeg kan ikke beskrive følelsen på noen annen måte ved å få oppleve dette. Men man er så tett på naturen og så takknemlig for at det fortsatt er slike vakre fugler. Jeg liker fugler veldig godt og ravnen er min favoritt!!!
Naturligvis regnet det godt denne dagen, så jeg fikk ikke tatt bilder elle filmet det med fotoaparatet. Men det ligger på netthinnen min og jeg smiler hver gang jeg tenker på det.
Flott innlegg fra deg, Line og en ørnefjær bør bæres i håret!!!!!

HildeS sa...

Ja, det er det ikke alle som har i hus nei. Jeg ser mye ørn, men har ikke funnet noen fjær enda..

The single girl! sa...

Heldig du er da! vakkert!

Fjordheim sa...

Ja det er nok ikke mange som har ørnefjær nei.
ønsker deg en god lørdag :)

Rimkogeren sa...

De store ørne er fascinerende, men er sjældne her i Danmark. Af kongeørne har vi to ynglende par, Fiskeørnen tegner sig for 150. Det lyder ikke af meget, men i 1940'erne var bestanden 0.
Her ved Maribo har vi to par. Om vinteren får vi besøg af havørne fra Norge, Sverige og Tyskland.
Desværre har jeg ikke en fjer fra en havørn i hatten, men en fra en duehøg, og det smager da også af fugl.

Anonym sa...

I kunne lave en fjerpen - tage en kuglepenspatron og stikke op i hulningen. Fjerskaftet er jo meget solidt, så der skulle intet kunne ske ;-)

Anonym sa...

Det er mye kraft i en ørnefjær.. Og urfolket(medisinmenn el.) kjøpte aldri ørnefjær, men fjæra kom til de i form av gave fra noen de hadde hjulpet eller de fant den på bakken(i fjellet) når de trengte den.. Og den innhaver stor krefter, som er fra Ørna...
Vær så snill, og ikke ødelegg den ved og lage fjær -penn eller noe.. Behandle de med respekt, fjærne fra et majestetisk kraft dyr