søndag 28. mars 2010

Fire stjerners middag…

Februar og mars 2010 1012 b
SCAMPI MED SPEKESKINKE & KRABBEFYLLT AGURK

12 stk rå scampi, rensa med halen på
100 g revet mozzarella
1 ts pepper
12 sk spekeskinke
2 ss


FRAMGANGSMÅTE:

Rull kvar scampi inn i ei skive spekeskinke med reven ost og peppar. Halen skal stikke ut i enden av rullen.
Pensle med olivenolje, og steik dei på grillen eller i ovnen på 230 °C i 6-8 minutter.
Serverast med sweet chili og hvitløkssaus, eller rømme smakt til med sitronsaft, salt og peppar.


KRABBEFYLT AGURK

150 gram kongekrabbe                                                                                                                                                              1 raud chili                                                                                                                                                                2 ts frisk reven ingefær                                                                                                                                         3-4 ss creme fraische                                                                                                                                         reddik                                                                                                                                                        sitronmelisse

Skrell agurken og del den i fire. Kok opp vatn og legg agurken i vatnet i 30 sekund. kjøl med kaldt vatn. Rens og findel krabben. Tilsett chili, ingefær og creme fraische. Sil av. Hul ut agurken ca 2/3 ned og fyll opp med krabbeblandinga. Pynt med finstrimla reddik og sitronmelisse.
        Februar og mars 2010 1014 b                                                                                                                                                                                                                                                                                         SVINEWOK MED MANGO

3 ts reven frisk ingefær
1 stk raud chili
2 fedd kvitlauk
450 g indrefilet av svin i strimler
5 ss appelsinjuice
2 ss soyasaus
2 ss olje
1 stk raudlauk i tynne strimlar
1 stk squash i strimlar
2 stk raud paprika i strimlar
1 stk mango i bitar
2 ss hakket frisk sitronmelisse eller koriander


FRAMGANGSMÅTE:

Hakk chili og knus kvitlauk og ha det over kjøttstrimlane saman med den revne ingefæren. Hell over juice, soyasaus og 1 ss av oljen. Dekk til og mariner i kjøleskap i minst 30 minutt. Rør om av og til. Ta vare på marinaden.
Varm woken og ha i resten av oljen. Wok kjøtet i 4 minutter under omrøring. Ha i raudlauk, squash og paprika og wok vidare i 2 minutt under omrøring. Vend inn mango og hakka sitronmelisse (eller frisk koriander) til slutt. Hell over marinaden.
Server med nykokt ris og limebåter.
Tips: Svinekjøtet kan erstattast med kylling eller scampi.


Februar og mars 2010 1017 b
CREME BRULEE I FLØRTANDE FØLGE

2 dl kremfløyte
2 dl heilmelk
4 stk eggeplomme
60 g sukker
0,5 stk vaniljestang


FRAMGANGSMÅTE:

Bland melka og fløyten i ein bolle. Del vaniljestanga på langs. Skrap ut alle korna frå kjernen, og tilsett disse saman med resten av vaniljestanga. Bland eggeplommane og sukkeret godt, slik at det får ein luftig konsistens. Ha eggeblandinga over i mjølkeblandinga, og rør godt. Sett ovnen på 100 ºC. Fyll ei gratengform til kvar person med røra. Sørg for å røre godt mellom kvar gong ei ny gratengform fyllast, ellers vil vaniljen synke til bunns, og då vil den siste gratengforma få all vaniljen. Sett gratengformene i ei langpanne fylt med vatn, slik at gratengformene står i vatn.
Steik på midterste rille i ca. 30 minutt. Steiketiden avheng av størrelsen på formene. For å sjekke om dei er ferdige, ta ei av formene ut av ovnen. Dersom konsistensen verker flytende når forma ristast, treng den meir tid. Crème brûlée skal helst vere fast i forma når den er ferdig.
I staden for vanilje kan ein bruke andre smaker, for eksempel basilikum(!) eller andre typar krydder. Det er berre fantasien som set grenser.


FLØRTANDE FØLGE:

Valgfri frukt. Denne gangen brukte eg kiwi, appelsin og granateple dandert med pasjonsfruktkrem. Men her er det berre å fylle på etter fantasi og kva ein har for hand.

PASJONSFRUKTKREM

30 g sukker
50 g pasjonsfruktpuré
1 stk egg
2 stk eggeplomme
30 g smør

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nam, nam....kanskje du skulle begynne med matblogg :)

Beate sa...

Oi, spennede meny! Dette så godt ut. Ble sulten jeg :)

Fjordheim sa...

Du verden så herlig det såg ut. Det er litt koselig å lage flere retters middag av og til.
Ha en god kveld :)

Evami sa...

Som du frister da Line! Heldige de som fikk smake denne herligheta:) Man blir jo rett og slett inspirert av matprogrammene:) Deilig å kose seg med god mat og gode venner:)
HA ei strålende påske,sammen med dine kjære:) Påskeklem Eva

Torilpia sa...

Hei Line!!

Som du driver og frister med god mat for tiden da .. mmm .. masse godt her :o)

Er bare innom for å ønske dere ei riktig god påske - håper alt er bra med alle .. stor klem fra meg!

minishabby sa...

Akkurat som om jeg ikke var sulten fra før av liksom. Dette så kanll ut Line. Nam!
Ha en fin dag. Og kom gjerne med mer mattips.
Klem fra meg!