søndag 21. mars 2010

Sveler

Februar og mars 2010 796 b
I dag har vi vore på årsmøte med etterkomande basar i skule/grendahuset vårt. Min kjære sit som leiar i styret, og styret har som oppgåve å bake til basarane…I vårt hus vil det nok då sei at det er Line som har i oppgåve å bake;o)
Februar og mars 2010 800 b
I dag fall valget på sveler, som er no både lettvint, enkelt å lage og ikkje minst velsmakande. Lyst til å prøve?? Oppskrifta er som følger:
Februar og mars 2010 802 b
10 egg
800 gram sukker(eg brukte 600, og det var eigentleg nok)
1 dl vatn
2 liter kulturmjølk
5 ts hjortesalt
4 ts bakepulver
1 1/2 kg kveitemjøl
 Februar og mars 2010 835 b
Egg og sukker piskast til eggedosis. Bland i det våte og det tørre vekselsvis. Lat gjerne røra kvile ei stund før ein steiker dei.
Februar og mars 2010 829 b
Bon apetit!!

6 kommentarer:

Fjordheim sa...

Det er jo så godt. Men det er så sjelden jeg har kulturmelk i huset. Må nok prøve å få kjøpt inn det en dag å lage litt lapper, el. sveler.
Ha ei god uke :)

Petunia sa...

Kjekt å ha deg tilbake i bloggverden igjen, Line:)
Trist å lese om det som har skjedd og jeg forstår du har hatt det tungt. Livet er ikke alltid like lett å bli klok på.
Det går lettere etter hvert selv om det er lite trøst i de ordene akkurat nå. Men det er viktig å ta tiden til å savne og å sørge.
Jeg sender deg en god klem fra Bergen.
Sveler er bare så godt! Får vann i munnen av bildene dine og det er veldig snilt av deg å dele oppskriften:) Tusen takk!

Loise sa...

På tide å få ei takke på ønskelista, for så lenge den manglar vert det ikkje sveler her i huset, tålmodet er for lite til å steike i panne..

Kate-Marita Pettersen sa...

Sveler er kjempegodt og bildene dine er bare så lekre, Line:)
Takk for at du deler oppskrift,
ha ei fin uke,
klæm fra Kate:)

Benedicte Bendiksen sa...

De smakte godt og! :) Ditta kan du Line.. :)

FO - 2 sa...

Jaaaa, sveler, eller lapper, som jeg sier, og lager, er godt!!! :)
MMMMM....! :))