søndag 14. desember 2008

Jul i Skomakergata er tilbake

på teater:0)

Ungane var ikkje seine om å svare ja når eg tidlegare i veka spurte om dei hadde lyst på teater...Bilettar vart bestillt og måtte hentast 1 time før forestillinga. Ventetida nytta vi til å handle inn til helga og få oss litt mat.


To spente og forventningsfulle ungar ventar og ventar...

Endeleg begynner det:0)


Det er ein heilt vanleg dag i Skomakergata, og vi er komt til den 13 desember...
Jens Petrus Junior har klart å lokke fram Tøflus med ein persillekvast. Han ville ikkje til å begynne med, sidan det var så mange besøkande i Skomakergata.
Legg merke til bildet på veggen:0)


Stine er innom for å hente danseskoa sine til kveldens oppvisning


Jens Petrus treff postmannen som han overtalar inn på kaffe...Men det er sjølvsagt tomt i kaffeboksen, så han må på torget og kjøpe.


og då slår TJUVANE til!!
Frk Antijul med sin sleipe partnar inntek Skomakergata...Ho hatar alt som har med jula å gjere, og vil stjele alt som minner henne om jula!!


Bakermesteren kjem og er forstyrra pga alle smultringane som skal vere klare til kvelden...Han kjem jo aldri til å greie det!!


Her har det minka på julepynten att, og no har ungane i salen gjort dei oppmerksomme på at det er tjuvar på ferde. Politikonstabel Klinge er komt for å ta opp forklaring. Ungane vart inkludert gjennom heile forestillinga som besøkande, og som verdifulle vitner i etterforskninga. Det gjorde til at ungane var ekstra oppmerksomme og kjende seg verdifulle. Ein artig vri...


Kvartetten øvar på kveldens forestilling...Klarinettisten har blitt fråstjålen klarinetten, så han får berre luftøve på fingergrepa...


Her har det komt fram att grunnen til at Frøken Antijul ikkje likar jula er at ho for mange år sidan skreiv eit brev til Klinge der ho bad han om å møte henne på torget kl 24.00 på julafta, men han dukka aldri opp...Med ungane i salen si veiledning, treff Tilla som ho eigentleg heiter, det rette valet, og tilstår ugjerningane sine.
Ho vert sjølvsagt tilgitt...


Stine kjem springande, under etterforskninga har ho funne eit gammalt brev på postkontoret som ho les opp, og det er brevet som vart skreve for mange år sidan. Klinge seier Tilla var hans livs store kjærlighet. Han ser nøyare etter på tjuven, og oppdagar at det er Tilla. Han går øyeblikkeleg ned på kne og frir!!


Freden og roen er no gjenoppretta i Skomakargata, og det lykkelege paret vert tildelt småskoa som Jens Petrus ikkje finn eigaren til:0)
Vi hadde det kjempegøy, ungane var storfornøgde, så dette ANBEFALAST!!

13 kommentarer:

Aud Jorunn sa...

Så koselig å kunne gjøre slikt sammen i adventstida da.

Lille meg sa...

Så koselig! Skomakergata er veldig hyggelig. Har jo sett den mange ganger på TV, og det var alltid like koselig..
Jeg er sikker på at både du og barna koste dere på teateret.
Ha en fin 3.adventsøndag1;)***

Anette sa...

Så artig! :-)
Det er vel en del år siden det gikk på tv også nå? Håper det kommer snart igjen...

Mormor sa...

For en koselig opplevelse for dere. Jeg husker at da ungene mine var små, var Skomakergata veldig populær i adventstida. Håper anledningen byr seg til å se det sammen med barnebarna en gang.

Anna Lisa`s hjerteblogg sa...

Så kjekt det må ha vore på teater:)
Tuva var nettopp og så Putti, plutt, plott... Ho storkosa seg. Eg dro mykje på teater når eg var liten jente i Reykjavik. Der har det alltd vore stor tradisjon å gå på teater.
Ønska deg ein fin søndag.
Klem

Anonym sa...

Vi skulle egentlig dra å se Skomakergata da det var her i kulturhuset hos oss, men så var det fritt for biletter før vi fikk bestillt...de va blitt utsolgt med en gang.
Hørte fra de som var der at det var veldig koselig. Selv er vi å ser Plutti Putti Pott hvert år....det er vår juletradisjon. Akkurat som jeg og mamma alltid brukte å se Reisen til Julestjerna på kino hver jul da jeg var ei lita jente :)

Ha en flott adventssøndag Line :)

Petunia sa...

Så koselig!
Det var jo veldig likt den som gikk på TV og det synes jeg egentlig bare er positivt. Man bør holde seg så nærmt opp til orginalen som mulig i slike ting som betyr noe;)

Tulip sa...

Koselig.
Synn at ikke Jul i Skomakergata vil bli sendt flere ganger på NRK. Det er for langsomt for dagens unger, sies det!
Hva er det for noe???
Er det ikke nettopp DET dagens barn har behov for? Noe som ikke holder dagens skyhøye tempo!

Fint å se at dere har kost dere på teater!!

Anonym sa...

Nei og nei, så artig at du har skrevet hele stykket her. Var "helt med" her jeg nå - og skjønner godt at både unge og voksne koser seg med dette:) Brukte å se det på TV, veldig hyggelig var det. Håper du har det fint med dine puslerier den 3. søndag i advendt. Kose deg masse med det du gjør! Klemmer fra meg**

charm design sa...

Skomakergata er jo så koselig.Herlig å se forestillingen live tenker jeg.Ønsker deg en fin før juls uke.

Lykkehuset sa...

åååå, så koselig! Her i huset ser vi Skomakergata på DVD hver dag:-) Tusen takk for awarden, Line! Har vært litt treg med tilbakemelding pga sykdom:( Snart i form igjen nå... Ha en fin uke! Klem Beth

Hvitrose sa...

Jøss,her fikk vi hele historien på et sølvfat gitt:)
Dette så ut som ei koslig forestilling!!Håper noe lign blir satt opp her i vår by også:)

Vi har skikkelig stor oppsetting av putti plutti pott..eller var det plutti putti pott..eller putti plutti plott..hihi ikke enkel å huske den der du..;)

Den er like populær hvert år,å folk "slåss" om bilettene;)

vi blogges:)

Tina sa...

So kjekt å fare på teater da! :) Fe skikkelig julestemning av Jul i Skomakergata.