tirsdag 9. desember 2008

Lat meg presentere....


Herr og Fru Pepparkake og resten av julekjøkkenet mitt:0)

På bordet har eg ei fruktskål med to kremmarhus til pynt:0)
Ideen til kremmarhusa fekk eg frå Beth med den koselege bloggen http://lykkehuset,blogspot.com/
.
Eg har ikkje pynta desse noko meir då eg tykte det var fint med heilt enkel pynt i skåla!! Skåla var opprinnlege svart, men eg har sprayamala den kvit.


Vi har og ei skål med ei kokosnøtt i!! Kvifor?? tenkjer du vel no...Men saken er den at Fredrik fann den på Rema, og insisterte på at denne MÅTTE vi ha...Ja, han fekk det som han ville, men vi har enno ikkje klart å pønske ut ein god måte å dele den på, så inntil dess får den berre vere til pynt.


Her er lysdekorasjon med vintertema...Skulle eigentleg ikkje vere ein adventsstake, men ungane insisterte sidan det var fire lys, og då festa eg like godt på tal og...


Heile bordet. Servietthaldaren fekk vi i julegåve i fjor...


Gardinene mine er eg utruleg fornøgd med:0) Eg er veldig kresen når det gjeld gardiner, og alt som vert hengt opp av dette fenomenet er nøye gjennomtenkt...
Eg kan bruke fleire år på å finne dei perfekte gardinene. Kjøper stort sett aldri dyre gardiner, for eg vil jo ha muligheita til å byte dei ut;0) Har etterkvart innsett at prisen ikkje spelar noko rolle, for etter all sannsynlegheitsberekning vil det no gå omlag 10 år før eg finn nokon som eg kan vere like fornøgd med, så desse kosta litt!!
Angrar sjølvsagt på at eg ikkje kjøpte til eit vindauge til, sidan vi skal utvide kjøkkenet etterkvart, men men...Gjort er gjort og kjøpt er kjøpt, og i år er dei ikkje i handelen...Flotte detaljar...


Pepparkakeformene må alltidt henge framme, det er jo ein dekorasjon i seg sjølv med alle dei flotte formene...
Eg har dilla på pepparkakeformer, og litt nyervervelsar vert det kvart år!!Vinhylla mi...
No er den fyllt med julevin, som faktisk berre er til pynt!!
Vi har nokre år fått julevin i gåve av eit vennepar, og eg tykkjer det er stas å legge desse i vinhylla til jul:0)


Pynt på oppvaskmaskina må til:0)
Kubbenissane har ungane laga på juleverkstad..
Kubbelysestaken fekk vi til jul i fjor...Kjøkkenbenken ser no slik ut, og her er juletoget som eg viste fram i eit tidlegare innlegg...
Linselusa har sneke seg med:0)


Slik ser det ut med kaffetraktaren...
Filterhaldaren var opprinneleg trekvit, men har no fått seg ein omgang med spraymaling.
Mannen i mitt liv var eit øyeblikk bekymra for at moccamasteren skulle lide same skjebne, hi hi...

21 kommentarer:

Lykkehuset sa...

Hei på deg! Så gøy at du har laget deg kremmerhus da:-) Ble fint:) Koselige julebilder du har tatt også. Har knipsa litt i dag jeg også, men pga en forkjørelse orker jeg ikke så mye nå:-) Kommer litt senere. Ha en fin kveld! Jeg skal se jakten på kjærligheten, og gleder meg litt til det ja:-) klem

Guttemamma sa...

Her var det skikkelig jul, så koselig!!! KOm og se på lampa mi..., vis den til mannen din, kanskje han tar til fornuft...hi-hi. Min har mye å gå på nå, for å si det sånn...klem fra Anette

sologbolig sa...

Sjå her er det jul ja. Koselig! Eg og likar å ta fram pynten i adventstida. Når jula kjem er huset så fullt av barn og barnebarn at ein nesten ikkje set pynten !!! Men sjølvsagt koselig det. Ha ein fin kveld!

Duften av erteblomster-Vibeke sa...

Hei Line :o)

Koselig at du stakk innom!
Husker ikke om jeg svarte på "spørsmålet" om utfordringen du ga meg....jeg tar den selvfølgelig!

Kveldsklem fra meg

Christine Louise sa...

Så utrolig koselig kjøkken. Pepperkakeformer er pynt i seg selv ja :) ha en flott kveld,

Lill sa...

Så koseleg du har det der i Stormyra:)) flotte gardiner var det. Snart Jul hos deg ser eg. Vi starter pyntinga no når Silje kjem heim det skal bli så kjekt å gjere det saman.
Smil frp meg

MajorogMeg sa...

For et flott julehus, mange gode tips her. Enig med vedr. gardiner. Mine har hengt i 6 år. Ble kjøpt nye nå i høst, de var kostbare, men vet de blir hengende en stund. Koselig blogg!!

Mormor sa...

For et koselig julekjøkken :-) Gardinene var kjempefine. Hvor har du kjøpt de tro ?

Tove sa...

Hei Line! Om ikkje eg tek fullstendig feil, så har dei desse julegardinene på Princess i år! Eg og mamma var på gardinhandel for ei veke sidan, og då kjøpte ho slike gardiner (som cafe-fag). Dei hadde også panelhøgder som dei du viser her. Kjempeskjønne!!!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Hej Line!

Så härligt julfint! Fina kremmerhus. Och du har rätt - de är så fina i sig själv att det ikke trengs noen mer dekoration.

Ha det fint!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Hej igen!

Skulle ju också tacka för att du ville vara med i utlottningen. Det kommer nog fler tillfällen i framtiden, för detta var ju morsomt!

Må gott!

❤ SessanochPrinsessan ❤ sa...

Kära Line!

Du har blivit tilldelad Nobelpriset i Mammakunskap i min blogg & jag ger det speciellt till dig då vi båda vet hur det är när mamma hjärtat blöder med våra barns svårigheter!! från mitt hjärta till ditt♡

Miljoner klemmer & önskan om en toppen dag

Petunia sa...

Koselig julestemning hos dere. det er nå gøy å pynte til jul da, men kjedelig å pakke det bort i januar. Det blir litt tomt i huset da synes jeg.

Anonym sa...

Det oser av varme fra hjemmet deres - veldig hyggelig å se. Og de gardinene var bare råfine! Hvor har du kjøpt dem? Og julepynten som ungene deres har laget - finnes ikke vakrere enn det som er laget av barnehender. Jeg får abre lyst til å hive meg rundt og julepynte i vildens sky jeg nå - men får vel holde meg i skinent noen dager til. Koselig innlegg, Line - som vanlig! Klem til deg**

Duften av erteblomster-Vibeke sa...

Hei Line :o)

Spent på hvordan du føler at eksamen gikk i dag.....?

Kveldsklem

Fam.Sandnes sa...

Så koseleg å pynte til jul....her har eg ikkje begynt pyntinga enno, bere stjerner og lys i buskene ute. Så har eg tre visemenn som eg har malt sjølv som må vere framme i adventstida.

Fine julegardiner......eg er litt meir slik impulskjøpar når det gjeld slikt:) på kjøkenet har eg ikkje gardiner. Synest karmane og sprossene mine er dekorative i seg sjølv :)

Til helga skal eg til Førde på julebord og gler meg veldig. Blir nok julehandel på laurdagen då :) Skal vere der heilt frå fredag til søndag, så reknar med vi får tid til slikt ja :)

Ønskjer dej ei framleis god veke Line ;)

Anna Lisa`s hjerteblogg sa...

Du har det kjempe koselig min venn.
Kokosnøtt har vi brukt å dele i to ved å sage den med ei lita sag...du vet sånn lita..... husker ikkje ka den heiter... Men sag litt og hell ut melka så fortsett... Så brukte vi å fylle den med fuglefrø og delfia fett og henge den opp til småfuglane.
Du eg ser du likar kari trestakk produkter. Derfor har eg ei lita gåve til deg.... Du får den neste gang du er innom meg:)
Ha ein fin dag.
På Mork er det -8 grader i dag:) brrrr....kaldt
Klem

Lill sa...

Hei hei.
Ligg noko til deg inne hoss meg:))
Nyt dagen
Klem frå meg

CosiFanTutta sa...

Heisan, nydelig julehus du har, hvordan får du tid til alt :o)

Gratulerer med fantastisk mange og flotte utmerkelser - det er velfortjent. Mange av de var virkelig spesielle, men det er du også Line så ta det til deg :o)

Deilig å være ferdig med eksamen kan jeg tenke meg. jeg har ikke eksamen i familieterapi før til våren, men fordypningsoppgave nå. Det er ikke lett å finne tid til lesing nå :o)

Likte godt adventstaken din, og er misunnelig for at du klarer å "spare" på vin :o)

ha en fin, fin kveld. Håper gutten din sovner tidlig og godt i natt. Det er vanskelig for meg å forestille meg hvor tøft det må være. Jeg synes det er tøft nok å få min egen til sengs. Det er ikke vanskelig å være han, som det kanskje er å være din Fredrik

Det hørtes hyggelig ut med en jente-dag hjemme med lussekatter!!!

Anette sa...

Heisann!
Du har et vakkert, julepyntet hjem! Og ekstra koselig med duker brodert av familie! :-)

Solveig sa...

Wow, så urolig koslig du har det hjemme hos deg:)
Så mye flott julepynt da!
Du hadde mange pepperkake former ja;) Gøy å lage mage forskellige!
Kjempe fine julegardiner du har.