søndag 26. oktober 2008

FISKAREN....

I går var Fredrik for fyrste gong med under Osfossen for å fiske etter oppdrettslaks.Medlemmar i jakt og fiskelaget i kommunen som og er villige til å gjere ein innsats i elva(i år har dei sett i stand att klekkeriet) får tilbod om å fiske etter oppdrettslaks der nede frå oktober til februar. Dette er pga at oppdrettslaksen stengjer for villaksen slik at den ikkje kjem seg opp laksetrappa for å gyte. Det er m.a.o viktig å få vekk rømt oppdrettslaks no når villaksbestanden er trua.

PA250001

Ja ja, nok om det. Han som er grunneigar har gitt sin velsignelse til at guten får vere med ned, av di dette er eit viktig rekrutteringstiltak av unge fiskarar:0)

PA250002

Guten sto der nede i øspøsregn i 4 stive timar og fiska utrøytteleg, utan å verte lei...Elva har gått over sine breidder, og muren som er der nede viste ikkje att...Dei vaksne trekte seg i periodar inn i skjulet for å få ly for vergudane, men guten sto....Han vart desverre ikkje belønna med fisk, men han var den einaste som fekk napp;0) Og jammen vil han ikkje ned att i dag og, no er han påkledd og klar, og ventar på att faren skal kome heim:0)

PA250004

PA250003

Dette står det verkeleg respekt av, og eg er så uendeleg stolt av den flotte guten min!!!! Vi har tøffe tak innimellom når uroa og impulsiviteten tek overhand, men sånne augnebling veg opp for alle dei tunge stundene.

PA250006

Fredrik har ADHD, og må av denne grunn stå på medisin for å kunne fungere i kvardagen. Men etter at han starta på medisin har ikkje lengdeveksten vore tilfredsstillande, og særleg siste året då han ikkje vaks i det heile. Forrige haust vart det difor snakka om at vi kanskje måtte ha ei medisinpause denne sommaren, og når han då ikkje hadde vokse noko meir til vårkontrollen så tok vi beslutninga om medisnfri sommar. Vi søkte NAV om 4 veker pleiepengar kvar, og fekk dette innvilga. Delte opp ferien vår, slik at vi har fått vore heime heile sommaren begge to. Alt var nøye planlagt og tilrettelagt, og i tillegg vart vi velsigna med eit fantastisk sommarver. Klart det var dagar verre enn andre der vi tenkte at no klarar vi ikkje meir....Guten hadde det tungt i periodar fordi han ikkje klarte å kontollere adferden sin sjølv om han så gjerneville...Men samla sett kom vi no ut av sommaren med nye erfaringar og kunnskap...Vi har og fått ein unik sjanse til å vere i lag heile sommaren, og vi har vore mykje ute i naturen...Torsdag var vi på kontrolltime hos BUP,og han har strekt seg heile 6 cm i sommar, og då vi høyrde det kjende vi verkeleg at alt strevet har lønnt seg:0) Vekta var oppe i 34 kilo etter kort tid, men etter at han starta oppatt på medisinane har han gått ned 3,4 kilo, noko som forsåvidt ikkje var uventa... Vi var på helsestasjonen for å måle/vege før oppstart av medisin, og då var han 138 cm. Dei gode nyheitene er at han har strekt seg ytterlegare 2 cm etter at han starta oppatt på medisin, og er no 140 cm:0) Vi er godt nøgde heile familien, og føler verkeleg at det var verdt den tøffe sommaren utan medisin:9)

PICT0011

Denne veka har det og vore konferansetime og iopmøte, og no er det berre framgang over heile linja, og masse skryt å hauste frå dei flotte lærarane. Kjenner at eg får tårer i augene berre eg tenkjer på det, for vegen fram mot dette målet har til tider vore både lang og endelaus...Men no står vi der...

PÅ TOPPEN AV BARREN!!!

PA250007

HIPP HIPP HURRA:0) :9)

15 kommentarer:

sologbolig sa...

Så flott at det går bra med sønnen din.Eg er lærar og veit godt kva jobb som kreves. Stå på og ver kry av deg sjøl. Det er ikkje alltid like enkelt. Ha ein fin søndag!

Lille meg sa...

Tøffe,tapre Line! Så godt å se at det går så bra!
Og så tålmodig han er, gutten som står der i timevis uten å få fisk!
Men så artig at han som den eneste fikk napp!
Ønsker deg en flott søndag!

Fjordheim sa...

En herlig gutt. Tenk å atå der i flere timer for å prøve å få fisk. Har i jobbsammenheng vært borti etpar tilfelle av ADHD. Og kan forstå at dere er stolt over gutten deres. Det står stor respekt av den jobben både dere og han gjør.
Likte godt de flotte lysestakene dine. Fine hvite.

Må også få gratulere med utmerkelser. Det viser jo bare at du har en flott blogg som mange koser seg over.
Ønsker deg ei flott uke :)

Duften av erteblomster-Vibeke sa...

HIPP HURRA FOR DERE ALLE SAMMEN!!!!

Får tårer i øynene av å lese dette innlegget Line.....Blir rørt av dere som foreldre også kjenner jeg, så varme og gode dere er!


Venneklem til deg :o)

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Hej!

Vad gøy att du hittade in till mig och lämnade en flott hilsning. Tack!

Jag vet ju hur jag hade varit efter 4 timmar ute i regnet. Men så bra att andra gillar det!!! Och så flott att det går så bra. Att stå på toppen av kullen måste kännas härligt.

Ha dig nu en fortsatt fin söndagskväll!

Mormor sa...

Dette var rørende lesning. Jeg forstår så inderlig godt at du er stolt av gutten din. Jeg ønsker dere alt godt for framtida. I dag har jeg lagt "Kvardagsliv i Stormyra" inn i nyhetsleseren min slik at jeg fortsatt kan følge med når det kommer oppdateringer :-)

Astrid sa...

Skjønar godt at du er stolt av guten din Line!
Han ser ut som ein sjarmør, og slik du skildrar han forstår eg at han er ein skikkeleg godgut:)
Godt å lese at de har fått "lønn" for strevet i sommar, eg les mellom linjene at de er flinke foreldre med gode ressursar -og det trur eg er det aller viktigaste!
Lukke til vidare med dokke alle, med vekst og utvikling og livet elles:)
Eg beklagar at eg ikkje har takka for den kjempeskjønne utmerkinga som eg fekk med deg! Så no gjer eg det: TUSEN TAKK LINE! Eg set stor pris på både deg og utmeringa!Eg skal prøve å få lagt den inn i morgon. Dagane er liksom litt fulle for tida...

I morgon skal eg byrje på jobb igjen(nattevakt) etter eit år i permisjon... Kan ikkje seie at eg gledar meg mest, då eg fortsatt ammar vesle Linnea synest eg det er dumt å måtte tilpasse amminga etter jobben og ikkje etter jenta sitt behov. Men sånn er livet, pengane er vi dessverre avhengige av.
Ynskjer deg og dine ei fin og innhaldsrik veke!!

kate sa...

Dette var rørende lesing, du traff meg i hjerterota. For en flott gutt du har! Vi har ei jente i huset med ADD så jeg skjønner litt av den problematikken du står i. Ho har god nytte av medisin, spesielt i forhold til kontsentrasjon og det å holde fokus, men vi må være veldig nøye med at hun får i seg nok mat fordi hun har gått ned mange kilo etter medisinoppstart. Så utrolig tålmodig av gutten din å stå i elva i så mange timer i det dårlige været, synd han ikke ble belønnet med fisk, men han hadde det nok spennende allikevel siden han dro dit i dag også:) Jeg kjenner meg faktisk litt igjen i gleden over å stå å fiske. Da jeg var lita jente elsket jeg å stå med makk og dupp i et lite fiskevann i nærheten av hytta vår:) Jeg husker en gang mamma hadde mast og mast på meg om å avslutte,og først da det var så skjømt at jeg ikke så duppen lengre kom jeg inn med masse småørreter på en kvist:) Sånne gode minner å se tilbake på....:)

Jeg ønsker dere all mulig lykke til videre og er kjempeglad på deres vegne at sommeren høstet gode frukter.

Ha en fin mandag,
varm hilsen fra Kate:)

Kathrine sa...

Å, her har det skjedd mye i helga:-)) Og først, tuusen takk for utmerkingen:)) Og så til gutten din, Kjempegutt!!! Og så til deg, Kjempedame!! Stor klem fra meg:-D

...får skrive mere siden, klokkeflytting og er trøøøt.....

:-)

kate sa...

Hei igjen:)

Jenta til samboeren min (hun bor hos oss) har endt opp med Strattera, og den funker fint for henne:)

Linker deg, jeg:)

Klem og god natt:)
Kate:)

Ida sa...

Jeg sier som Vibeke - hipp hurra for dere alle sammen! :)))
Og på neste fisketur, håper jeg at Fredrik får fisk på kroken.
Skitt fiske! :)

Ønsker deg og dine ei fin uke.
Det ligger noe og venter på deg inne hos meg. :)

Hvitrose sa...

jøss for ent flott blogg innlegg!!!
kjekt at alt går så fint,tenker dere har mye å henge fingrene i,men får mye ut av det allikevel:)

ha ei super fin uke!!

klem:)

Lill sa...

Ligg noko til deg på bloggen min. Koseleg innlegg om sønnen din. Sikker på han kosa seg i elva:)
Klem

Torilpia sa...

Dette står det skikkelig respekt av .. utrolig bra :o)

Sønnen din er en skikkelig fighter tror jeg .. og det er dere voksne også :o) Kan godt tenke meg at det har vært tøffe tak - men som du selv sier - vel verdt det!! :o)

Lykke til alle sammen - klem fra meg!

Besta sa...

Så fin en gutt. Bra at det går bedre med han. Det er ikke alltid like greit når det er slike men det er no godt at det finnes hjelp.Klem