tirsdag 21. oktober 2008

Kjøkken

Sit no å nyt lukta av nyvaska stove og kjøkken...Det er ein eigen tilfresstillelse i det å endeleg ha vaska litt hus!! Innrømmer gjerne at her i huset er det ikkje helgavask kvar veke, med ditto støvtørking. Eg tek det litt pø om pø og alt etter nødvendigheit og behov.... Går tross alt i 100 % turnusjobb i tillegg til deltidsstudium og to ungar som skal på diverse aktivitetar og vennebesøk;9) Men no er det altså gjort....

Klesvasken har stabla seg opp til ualminnelege høgder og, då vaskemaskina rauk for nokre dagar sidan. Men no er den gamle komt på dynga og eit nytt vidunder er komen i vaskekjellaren, og har allereie rukke å verte raudglødande då her var MYKJE å ta att;9)

Viser i dag fram nokre bilder av kjøkkenet mitt, som eg eigentleg er ganske fornøgd med, sjølv om det er litt lite... Planen er at foreldresoveromet skal flyttast opp på loftet etterkvart, og då skal det soverommet integrerast i kjøkkenet. Då vi flytta inn her i 2001 var det kjøkkeninnreiing på begge langsidene og ei dør ut mot gangen. Dette syntest vi var ei dårleg løysing då det mest ikkje var råd å plassere eit kjøkenbord her inne. Vi valgte difor å bygge inn døra og flytte heile kjøkeninnreiinga over på den sida. Dette har vi aldri angra på, då vi fekk gevinst av eit "større" og meir oversiktleg kjøkken:0)

PICT0003Søndagsmorgon med felles frukost er alltidt koseleg... Teskrinet er frå Perfect Home. Bordet og stolane er no begynt å verte merka av tidens tann og er ganske slitte, så planen er å male dei i løpet av vinteren. Trur nok at dei vert kvite, for eg føler då at det vert meir heilheit på kjøkkenet om ein held seg i same fargeskala som kjøkeninreiinga!!

PICT0001

Servicet heiter Hvit Lilje og kjem frå Perfect Home. Er veldig fornøgd med det, tykkjer det er enkelt og elegant!!

PICT0005

Norgesglas kan brukast til så mangt.... Her fekk ungane utfalde seg fritt, og så har eg brukt to lag med klar spraylakk over for at dei skal halde seg. Dette var faktisk Frode sin ide..... I bakgrunnen kan ein skimte litt av ei av tre hyller som Frode har laga, desse har eg no planar om å male kvite!! Bak Norgesglasa står eit serveringsbrett frå Boligfryd.

PICT0006

Eg likar veldig godt å bruke friske urter i matlaginga, sjølv om eg ikkje klarar å halde liv i dei stakkars plantene over tid;0) Egg er ferskvare, og skal stå framme på kjøkenet tykkjer eg...

PICT0010 Vitorinoxknivane er rett og slett ein fantastisk oppfinnelse. Har hatt dei i fleire år no, og dei er knallgode!!

PICT0003

Desse søte hønene fekk eg av mi beste venninne på 25 årsdagen min!! Dei har fulgt meg på alle mine flu\yttelass sidan, og har no fått sin faste plass i kjøkkenvindauget mitt...

PICT0005

I lag med mine fyrste sko!!

PICT0003

Her er ei kjøtetande plante!! Då vi var i Randers regnskog i Danmark i fjor skulle mine søte små få velge seg kvar sin ting som minne derifrå. Fredrik valgte av alle ting ei boks med frø, mold og leirpotter...Han ville så kjøtetande planter sjølv!! Vi sådde etter alle kunstens reglar, men det var berre denne som overlevde. Slik har den no stått sidan i fjor, og vert verken større eller mindre....Nokon som har nokre gode råd for å få fart på veksten på lager?!?

PICT0004

Slik likar eg at benken min ser ut, men det er no desverre ikkje tilfellet at det ser slik ut til ei kvar tid;9)

14 kommentarer:

Lille meg sa...

Ja, det er virkelig en tilfredsstillelse å ha huset vasket! Nå kan du slappe av med god samvittighet.
Jeg har vasket i klesskap i dag, det var også nødvendig. Må vel så smått begynne å tenke på litt rundvask også. Huset er ikke så stort, så det er overkommelig, men latskapen er stor, så det blir utsatt i det lengste.
Ha en fin kveld!:)

Kathrine sa...

Her var det mye koselige "kjøkken". Jeg er kjøkkenmenneske. Elsker kjøkken! Ofte husets fineste og triveligste rom. Og ja: Victorinox er supert!! Fikk kniver og gafler av mor og far for iallefall 15 år siden. Like fine og kvasse. Husets beste kniver etter like mange år i oppvaskmaskin. Annbefales, men steike dyre da...Har mang en gang tenkt å kjøpe flere enn de seks vi har, men nei. Det er for dyrt, enda.

Eee...vask ja. Er flink i perioder, men trår til når det gjelder da. Altså om det "ser" møkkete ut. Ellers er støvsugeren flink her, ny for året med filter og greier. Men kjempedeilig når en har vaska:-))

Koselig innlegg fra deg i dag, og hjertelig takk for kommentar i fotobloggen. Liker veldig godt disse små detaljene en kanskje må leite opp, men som egentlig er der ganske så frampå likevel.

Klem:-))

simmas hus sa...

Så deilig med nyvaska hus....
eg pleier å ta det til helga, men jobber jo berre 21 prosent.
Koselig kjøkken du har. Festlig med dei Norges glassa som er malte.
Klem Simmas Hus

minishabby sa...

Hei Line!
Kjempekoselig kjøkken du har. Så koselig med kjøkken som ikke er som en reklameplakat. Det må synes at det er noen som bor der.
Ja det er en egen tilfredsstillelse når husarbeidet er gjort. Må ta et skikkelig tak jeg også, for til lørdag kommer det folk hit som ikke har vært her før. Prestasjonsangst;)
Ha en flott kveld vider.
Klem Elin!

charm design sa...

Ja endelig funker det.Jeg har fått god hjelp av Gamlå og Albertines verden.Så deilig når det er løst.Det var selvfølgelig en fille ting.Ha en fin kveld

Hvitrose sa...

ååå det hørtes herlig ut med nyvasket hus..
tro om jeg rekker det til helga..?
vaskerommet vårt,det er den inngangen vi bruker til daglig,ser ut som ja...ubeskrivelig!!med ei hestejente,en bilmekaniker ,en bygg og anlegg skoleelev og en 3 åring!!say no more...
derfra kan ting forplante seg videre utover i huset..

til helga skal jeg på scrappetreff!!70 skravlende scrappejenter..kan det bli bedre?
Gleder meg!!

ha en fin kveld!
klem:)

Ingrid sa...

Hei! Takk for hyggelig melding inne hos meg! Ja, det er koselig med juleforbredelser. Tenker tanter, onkler og besteforeldre blir glade for hjemmelagde gaver! Kos dere!

Anonym sa...

Hei Line! Takk for titten av så mange fine bilder. Et flott kjøkken du har - og varer fra Perfect Home er alltid flotte. Liker dette serviset veldig godt jeg, også (har det ikke selv, da). FLOTT at du reklamerer for Victorinox - vi selger sånne kniver der jeg jobber (jobber med innkjøp i et engrosfirma) - og jeg kan skrive under på at de er bra! Måtte være bra godt å få ny vaskemaskin etter å ha vært uten noen dager?! Enig med deg, skal ikke stresse med vasking når det er så masse elelrs. Ungene først, sier jeg - og de tar ikke skade av en hybelkanin eller to:) Alltid så koselig å besøke deg, Line - føler meg så velkommen her. Glad vi er blitt kjent! Fortsatt fin tirsdagskveld til deg. Klemmer**

A-mora sa...

Så koselig kjøkkenet ditt er. Det er så godt når en får vasket og ryddet litt i huset. Da er det bare og sette seg ned og nyte det. Så lenge det varer.hihi.

Trivelig med dekket frokost bord om helgene.

Klem

Ida sa...

Takk for titten inn i ditt trivelige kjøkken. :)
Det er herlig når huset er vasket og man rett og slett kan sette seg ned med gd samvittighet og NYTE det hele ja (så lenge det varer. Hehe). :)))

kate sa...

Så koselig du har det i kjøkkenet ditt,og ingenting er hyggeligere enn felles frokost på en søndag morgen:) Forresten så var det hvite servicet ditt fra Perfect Home kjempefint.
Kjenner forresten den deilige følelsen når man har vaska huset og kan sette seg ned med god samvittighet:)

Ha en flott onsdag:)

Vennlig hilsen Kate:)

Fam.Sandnes sa...

så kjekt at du er tilbake i bloggverda...har sakna deg:)
Er berre ei runde inn her før Jon Blund kjem:)
Må innom sida di og lese i morga og sjå på kjøkenet ditt:) nydeleg service....
Nattaklem

Daisys home sa...

Så koselig et kjøkken du har.Likte det service ditt,det var nydelig.Skal høre med datra om den foccaccia oppskrifta senere.Takker for besøk ja,så koselig!klem ifra meg.

Daisys home sa...

Unnskyld,no tulla jeg fælt.det var jo IKKR du som ville ha den oppskrifta!sånn kan d gå!