fredag 7. november 2008

EG ER MILDT SAGT RASANDE....

Måtte berre innom her og sleppe ut litt damp, ellers er eg redd eg kjem til å gå i lufta!!

Det har blitt utarbeida nye turnusar hos oss, noko som i og for seg er greit nok...

j0426551

Dei gamle turnusane vart oppsagt i mars, og allerede på det tidpunktet varsla eg om at eg ikkje kom til å godkjenne nye turnusar før ein turnusavtale vart utarbeida og komt på plass.. Ja ja seier arbeidsgivar då..Tida går og ingenting skjer sjølv om eg gjentek det med jamne mellomrom...

j0402123

For ni veker sidan var den nye turnusen klar til godkjenning...Men kva då med turnusavtalane spør eg, det vert ikkje godkjent turnus utan at dei er på plass....Eg snakka med Norsk Sjukepleiar Forbund(NSF) sitt fylkeskontor og fekk tilsendt mal på turnusavtale...

j0426557

Framleis ingen respons, og for sju veker sidan vert den nye turnsusen sett i gong utan å vere godkjend av HTV...Men vi er framleis i dialog, og eg vel å ikkje ta kontakt med fylkeskontoret...

j0216059

Var innkalla på turnusmøte i dag, som skulle vere kl. 10.00. Okay, då bestillte eg time hos lege kl 09.00 - Er for tida sjukemeldt pga nakke/skulder problematikk... Medan eg sat nede på venterommet, fekk eg melding om at møtet starta kl. 09.00???

 j0182789

Eg var ferdig hos legen kl. 09.45 og skunda meg opp på møtet som eigentleg skulle ha starta kl 10.00!!

j0182808

Då viser det seg at møtet er i ferd med å avsluttast, og turnusavtale har ikkje vore tema, men det har derimot juleturnus vore.... Dei har utarbeidd retningslinjer som HovedTillitsValgt(HTV) ~meg  må sjå på og underskrive innan 14 november.

j0289364

Seier i då frå om at eg ikkje skriv under på noko som helst før turnusavtalene er på plass...

j0185163

Øverste leiar i etaten vert sint og går til  angrep på meg.... Snakkar om at dette har vi ikkje tid til, døgnet har berre 24 t, NSF og KS er ikkje einige om sånne ting... (Får då skutt inn at eg er der for å ivareta medlemmane i NSF og må halde meg til retningslinjene til forbundet...)og fortset med at eg er ein dårleg leiar for NSF i kommunen...Heva møtet, og eg gjekk derifrå!!

j0313987

Eg blir mildt sagt eitrande forbanna og faktisk litt lei meg og...Har hatt dette som tema sidan mars månad, så det kan i alle fall ikkje skuldast på tidsnød...

j0430503

Det er merkeleg at dialogen alltidt er god så lenge organisajonane er einige og "spelar på lag", men så snart vi stiller krav vert tonen og temperaturen ein heilt annan... Sjukepleiarane er faktisk ei viktig yrkesgruppe i samfunnet, og dei aller fleste av oss gjer ein utruleg god jobb... Alt vi ber om og ynskjer er å bli verdsett for den jobben vi gjer og at vi vert ivaretekne og tekne på alvor av arbeidsgivar!! Det er desverre ikkje eineståande i mi kommune, og høyrer gjerne frå fleire om dei har/har hatt tilsvarande problem...Om du ikkje har lyst til å skrive noko i kommentarfeltet så er mailadressa mi: line_hjorthaug@hotmail.com.

j0402130

Medan eg sit og skriv dette har eg fått telefon frå øverste leiar der han beklagar at han var oppfarande, no skal dei ta tak i det og sjå på avtaleforslaget, og at vi har no avtalt nytt møte på onsdag!!

j0410066

Avventar no med å koble inn fylkeskontoret, og kryssar fingrane for at det ordnar seg på minneleg vis!!

11 kommentarer:

Torilpia sa...

Skjønner deg VELDIG GODT!! Men et lite lys i tunellen er det jo at de tok kontakt og skal ha et nytt møte.

Da jeg var tillitsvalgt på min arbeidsplass for noen år siden - hadde jeg en "personlig" konflikt gående med leder. Hun fikk et stort problem med at jeg ble tillitsvalgt - og hadde enda større problemer med å skille mellom meg som tillitsvalgt og meg som privatperson. Lite morsomt og veldig uprofesjonellt. Men nå skal det sies at dette var ei dame som var faglig meget dyktig - men manglet kunnskap om personalpolitikk og empati. Ingen god kombinasjon for en leder spør du meg ...

Krysser fingrene for at det går seg til for dere/deg!!

Ha ei super helg - klem fra meg!!

PS .. igjen takk for utmerkelsen :o)

Solveig sa...

Hei hei:)
Takk for koslig hilsen hos meg!
Så heldig du er som har både din farmor og Besta enda:) Det blir stor feiring den 20 da ja skjønner jeg;)

Huff, så leit å lese ditt innlegg! Skikkelig frustrerende! Skjønner at du føler det slik du føler!!
Håper virkelig det ordner seg:)

Ønsker deg ei super helg:):)

happy in pink sa...

hei Line...
strevsomt med konflikter på arbeidsplassen:(
men så flott at du tar tak i det...da gjør du ihvertfall det du kan...men det er jo forferdelig frustrerende og skjønner at du blir SINT (rasende);)
mannen min er forresten intensiv-sykepleier og er akkurat begynt på sykehuset igjen nå, etter 3 år i nordsjøen! jeg forlangte at han begynte i land igjen, orket ikke mer alenemor-tilværelse når han var ute...pluss at mikael distanserte seg mer og mer til ham!
vel, nok om meg;)
krysser fingrene for at det ordner seg i jobben...lykke, lykke til!!!
ønsker deg og familien en deilig fredagskveld:)
stor klem fra tara:)))

CosiFanTutta sa...

Hei du,
skjønner VELDIG godt at du blir frustrert. Hvis turnus er sagt opp uten at den erstattes med et godkjent alternativ så har arbeidsgiver et kjempeproblem. I verste fall kan personalet som går i turnus, uten godkjenning, kreve å ikke bli gjennomsnittsberegnet, slik at de har krav på overtid på alt over 35,5 timer/uke.
Jeg hadde IKKE våget å ha turnuser som ikke var godkjente på min arbeidsplass!

Vi har verdens beste turnus på jobben, 7 dager på med 14 timers dag, deretter 3 uker FRI, nye 7 dager på og 2 uker fri og en uke med bakvakt/hjemmevakt som betales 1:5. Tøff uke på jobb, men de aller fleste rapporterer om et helt nytt liv etter at de begynte med denne turnusen. Unngå dagvakt, aftenvakt, aftenvakt, dagvakt, det er slitsomt! Jeg er leder så jeg går vanlig dagvakter, men HVIS jeg skulle jobbe i miljøet så ville jeg jobbet i en sånn turnus.

Oj, det ble mye dette, Line. Hvis du fremdeles henger med så vil jeg bare si at du gjør en kjempejobb. Du står nok mye alene som tillitsvalgt. Selv om du har medlemmene i ryggen - så er de ikke med deg på møter og i dialog med arbeidsgiver!
Lykke til - GO GIRL!

Lykket til i konkuransen på Mosebloggen :o)

Mormor sa...

Himmel og hav, så mye styr for å få på plass en turnusavtale. Stå på, godt at noen gjør det. Så får vi håpe det ordner seg tilslutt. Ha en god helg.

Lille meg sa...

Først må jeg si at jeg ble litt redd da jeg så på bloggrollen min at du var rasende. HVEM er hun sint på?, tenkte jeg. Er det bloggerne, eller kanskje til og ed meg? Neida, jeg bare tuller.
Du står på, det skal du ha. Synes dette var en trasig historie. Så får vi håpe det blir orden på turnusene nå.
Og ja, sykepleierne er nødvendige, ja uunnværlige! Jeg har så mange god erfaringer med sykepleien i forbindelse med min manns sykdom.
De er alle tiders!
Ha ei god helg!;)

Hvitrose sa...

Heia:)

Skammelig spør du meg!!
Trodde det offentlige tok slike ting mer alvorlig..,FOR det ER jo alvorlig!!

Flott at de ringte å beklaget,men så skulle det egentlig bare mangle å da;)

Ha ei super duper helg Line!!

Klem:)

Steinbokkjen ;o) sa...

hei vennen!
Eg skjønna deg sååååååå godt! I mange år jobba eg på offentle kontor - "i staten" so me sa..
Kjenne meg veldi igjen. Kjempe flott at nokon seie i frå. Da kreve mot å ta opp viktige kampa og du fortene å vetta behandla både skikkele og med respekt. STÅ på.
Kryssa fingrane fø at neste møte vette både resultatrikt og fint, sånn at du kan gå heim med ein fantastisk GO følelse.
DU e GULL GO du.
Nyyyt helgjå ;o)
klem

PS! Sjukepleiarane e kjempe kjempe viktige og gjer ein alldeles fenomenal jobb!

Trollkåno sa...

Høyrest frustrerande ut dette, ja.
Godt at nokon tek "kampen"...
STÅ PÅ!
God helg!

simmas hus sa...

Her må jeg bare si at det er så viktig den jobben du gjør! Jeg har selv vært tillitsvalgt på sykepleierene, men opplevde ikke noe i nærheten av det du opplever. Men du må bare stå på krava, det står jo i retningslinjene hva vi har krav på. Og uten oss, skjer det ikke noe. Men det er dårlig alt hva vi skal måtte tåle og kjempe oss igjennom. For håpe det snur. Venter spent på fortsettelsen. Stå på, du er god!
Klem

Tove sa...

Fyr av kruttet og kjemp vidare, Line! Rist av deg dei negative kommentarane og stå på! Du gjer ein strålande jobb!